PAPA IMBRACAT LA SATU MARE

PAPA IMBRACAT LA SATU MARE

0 60

Vesmintele Papei Benedict al XVI-lea si ale inaltei sale suite preotesti au fost cusute manual de angajatii unei firme specializate din municipiul Satu Mare, transmite corespondentul ROMPRES.
Lavinia Dragotoniu, managerul SC Stadelmaier Satu Mare, firma care are sediul principal in Olanda, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca pentru vizita Papei in SUA au fost realizate la Satu Mare 47 de costume preotesti, pentru cardinalii si ceilalti inalti prelati care il insotesc pe Papa, iar trei costume si trei mitre au fost confectionate special pentru Suveranul Pontif.
Vesmintele au fost cusute manual de sase angajate, timp de sase saptamani, fiind folosite materiale de cea mai buna calitate, matasuri, stofe aduse de peste hotare, iar broderiile sunt din fir de aur japonez.
”Comanda si masurile le primim din Olanda iar partea de broderie manuala si designul sunt realizate in Satu Mare. Pentru Papa am cusut trei vesminte cu mitre, care vor fi purtate in cele trei vizite: Washington, Catedrala Sf. Patrick din New York si la Stadionul Yankee. Prima mitra realizata a fost probata de Papa si s-a dovedit a fi foarte incantat” – a spus Lavinia Dragotoniu.
Managerul firmei a precizat ca firma-mama din Olanda a obtinut la inceputul acestui an contractul pentru realizarea hainelor necesare vizitei papei la Washington si New York.
SC Stadelmaier Satu Mare a fost infiintata in anul 1995 si are ca obiect de activitate confectionarea de haine si accesorii pentru cultul catolic. Firma lucreaza doar la comanda, pentru tari precum SUA, Italia, Germania, Olanda si, mai nou, Marea Britanie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.