Papa Francisc, aclamat cu bucurie, la vizita istorică, începută la Bucureşti!

Papa Francisc, aclamat cu bucurie, la vizita istorică, începută la Bucureşti!

0 178

Papa Francisc a sosit în România, în prima sa vizită la Bucureşti şi în alte locuri, unde Sanctitatea Sa se va afla în următoarele două zile! Papa a fost întâmpinat la aeroport de preşedintele României, Klaus Iohannis. Apoi, Papa Francisc a ajuns la Cotroceni, unde s-a desfăşurat primirea oficială. Papa Francisc a transmis, în discursul de la Palatul Cotroceni, unde s-a consumat momentul laic și politic al vizitei sale în România, mesajul de recunoaștere a pașilor pe care România i-a făcut pe drumul libertății religioase.

România s-a angajat în construcția unui proiect democratic, prin dialog reciproc, pentru recunoașterea fundamentală a libertății religioase. E bine să recunoaștem numeroșii pași făcuți pe acest drum”, a spus Suveranul Pontif în fața a 1.000 de oficiali români care au participat la vizita Papei la Palatul Cotroceni. La ceremonialul de la Catedrală au participat președintele Klaus Iohannis, foștii președinți Emil Constantinescu și Traian Băsescu, premierul Viorica Dăncilă, liderii Parlamentului, șeful CCR și președintele Curții Supreme de Justiție.

În cadrul vizitei, desfășurată sub sloganul „Să mergem împreună”, Suveranul Pontif a avut întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă, de asemenea, o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel , s-a rugat la Catedrala Mântuirii Neamului, apoi, spre finalul vizitei în București, a oficiat o liturghie la Catedrala Sfântul Iosif. Apoi, a urmat slujba de la Catedrala Sfântul Iosif.

Pe tot parcursul drumului cu papamobilul, prin Capitală, Papa Francisc a fpst aclamat şi salutat cu bucurie de mii de oameni. Papa le-a răspuns oamenilor cu manifestări de bucurie, iar in anumite moment, a coborât din maşină şi a dat mâna cu oamenii, a bincuvântat copiii, care i-au salutat venirea în România. Mii de oameni au aşteptat în ploaie pe străzile din jurul Catedralei şi în zona Pieţei „George Enescu” pentru a-l saluta pe Suveranul Pontif.

Urmează alte moment esenţiale ale vizitei Papei Francisc în România: la Șumuleu-Ciuc, locul unde are loc cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală și de Est, și la Blaj, centrul greco-catolicismului din România.

Sâmbătă, va fi la Șumuleu Ciuc, loc cu simbol important pentru maghiari și pentru pelerinii catolici din regiune, acolo unde va oficia o liturghie, în timp ce, duminică, la Blaj, Papa Francisc va transmite un mesaj important de susținere Bisericii Greco-Catolice din România, prin beatificarea a șapte martiri greco-catolici care au murit în închisorile comuniste.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.