Papa Benedict le cere locuitorilor Romei sa nu-i discrimineze pe imigranti

Papa Benedict le cere locuitorilor Romei sa nu-i discrimineze pe imigranti

0 202

Papa Benedict al XVI-lea a condamnat luni, intr-un discurs sustinut intr-o vizita istorica la Primaria Romei, orice forma de intoleranta si discriminare, insistand asupra caracterului Cetatii Eterne de metropola multietnica si multireligioasa.
Sfantul Parinte a subliniat ca de multe ori procesul de integrare a imigrantilor este complex si problematic, insa acestia nu trebuie discriminati, la fel cum si lor le revine obligatia de a respecta legile.
“Cetatea noastra, ca si restul Italiei si intreaga umanitate, se gaseste astazi in fata unui raspuns la provocarile noi de natura culturala, sociala si economica cauzate de profundele transformari si schimbari petrecute in ultimele decenii. Roma s-a vazut populata de oameni care provin din alte natiuni si apartin unor culturi si traditii religioase diferite, iar in consecinta, are acum chipul unei metropole multietnice si multireligioase, in care de multe ori integrarea este complexa si problematica. Din partea comunitatii catolice trebuie asteptat numai un efort constient pentru gasirea modalitatilor cele mai potrivite pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului si aplicarea legilor”, a spus Suveranul Pontif.
De asemenea, el a amintit in fata consilierilor comunali ai Romei si de recentele cazuri de violenta din capitala Italiei, afirmand ca acestea sunt cauzate de lipsa de valori si de degradarea spirituala.
Apoi, in discursul sustinut de la balconul primariei catre cetatenii care au umplut numai pe jumatate piata Capitoliului, Benedict al XVI-lea a aratat ca se simte roman in sufletul sau si in urma experientei din ultimii ani de locuitor al Cetatii Eterne, nu numai datorita rolului sau de episcop al Romei.
Primarul Gianni Alemanno a tinut sa sublinieze ca aceasta este prima vizita a Sfantului Parinte la primaria Romei dupa cea din 1988 intreprinsa de Ioan Paul al II-lea, dar si a treia vizita de dupa realizarea in 1871 a unitatii depline a statului national italian, in acel an avand loc disparitia statului papal. (sursa: AGERPRES)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.