Papa Benedict al XVI-lea se indoieste de …prezervative!

Papa Benedict al XVI-lea se indoieste de …prezervative!

0 169

Papa Benedict al XVI-lea a declarat marti ca distribuirea de prezervative nu reprezinta o solutie in lupta impotriva SIDA in Africa, informeaza AP. Suveranul Pontif a facut aceasta declaratie inainte de a ajunge pe continentul negru, intr-un turneu de sapte zile.
„Nu poti rezolva problema impartind prezervative. Din contra, problemele se vor inmulti”, a afirmat Papa, aflat in drum spre Yaounde (Camerun), prima escala a turneului sau african.
AP precizeaza ca Suveranul Pontif nu a vorbit niciodata in mod explicit despre folosirea prezervativelor, desi el a afirmat mereu ca Biserica Catolica se afla in prim-planul luptei impotriva SIDA. Vaticanul incurajeaza abstinenta sexuala pentru a opri raspandirea bolii.
Comentariile Papei au fost facute dupa ce mai multi preoti si calugarite care ingrijesc bolnavii de SIDA din Africa au pus sub semnul intrebarii opozitia bisericii fata de prezervative.

Solidaritate internationala pentru Africa
Papa a declarat ca vrea sa faca un apel la „solidaritate internationala” pentru Africa in contextul crizei economice.
Suveranul Pontif a precizat ca desi biserica nu propune solutii economice specifice, ea poate oferi „sugestii morale si spirituale”.
El a descris criza actuala drept o consecinta a „deficitului de etica in structurile economice” si a afirmat ca „aici este locul unde biserica isi poate aduce o contributie”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.