Panourile solare boicotate de birocratia romaneasca

Panourile solare boicotate de birocratia romaneasca

0 102

Panourile solare sunt viitorul! Tot mai multe tari din vestul Europei investesc fonduri serioase in implementarea acestora in tot mai multe localitati. Din pacate, in Romania, ca de obicei, lucrurile sunt ingreunate de incompetenta sau rea-vointa venita din partea unora dintre guvernantii nostri.
Programul Casa Verde a fost blocat, astfel incat cererea de panouri solare este „pe zero”, chiar daca exista, cu siguranta, destui doritori care vor sa faca economii la plata caldurii si a apei calde prin instalarea de sisteme de energie regenerabila.
„Din noiembrie si pana acum s-a tot facut ping-pong pe acest proiect. Piata de panouri solare este blocata, pana nu se demareaza programul Casa Verde. Chiar si institutiile publice si firmele private, pensiunile sau hotelurile au amanat decizia de a investi pana cand nu vor fi siguri daca statul va lansa programul, care le-ar fi finantat o parte din proiect”, a declarat directorul de marketing al distribuitorului de centrale termice Baxi Romania, potrivit NewsIn.
„Cererea de panouri solare este pe zero, nu exista un interes concret pentru ele, deoarece programul Casa Verde este blocat”, a explicat pentru NewsIn reprezentantul producatorului de echipamente pentru energii regenerabile Bardelli Group, Petre Armando Bardelli.
“Anul trecut am avut o cerere de montare pentru 30 de panouri solare. Pana acum, cererea de montare si punere in functiune pentru panouri solare a scazut la zero, din cauza ca programul Casa Verde a fost oprit”, a declarat agentiei NewsIn expertul tehnic extrajudiciar al Termo Service 2000 SRL, Florin Cetateanu.
Programul Casa Verde, prin care populatia si firmele pot face economii la plata caldurii si a apei calde prin instalarea de panouri solare, pompe geotermale sau alte sisteme de energie regenerabila, va incepe cel tarziu la final de martie, dupa cum a declarat la sfarsitul lunii februarie purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta.
Ministrul de resort Nicolae Nemirschi anulase printr-un ordin semnat pe 10 februarie Ordinul fostului ministru al mediului si dezvoltarii durabile nr. 1339/2008 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.