Panică în Bod Colonie. O familie venită din Italia refuză carantina. DSP...

Panică în Bod Colonie. O familie venită din Italia refuză carantina. DSP nu spune nimic!

17 1035

Panică în Bod Colonie. O familie venită la începutul acestei săptămâni din Italia se plimbă nestingherită prin comună ceea ce a creat iritare și de neliniște mai ales în zona în care aceștia locuiesc, respectiv Colonie Bod. Familia – ea născută în comuna Bod, el cetățean italian – refuză să intre în carantină pe motiv că ar fi venit din sudul Italiei, înainte de a se instaura acolo codul roșu, deși familia locuiește conform bodeniilor la Milano, exact în epicentrul epidemiei din peninsulă.

Mai mult, deși ieri asistenta medicală din localitatea amintită a reușit să vorbească cu familia italiano-română – abia după ce a venit însoțită de poliție! – și le-a recomandat să stea în carantină, aceștia refuză în continuare să respecte această măsură.
Aceast fapt de spetrece – spun sursele noastre – deoarece cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brașov au luat de bună declarația repatriaților conform căreia aceștia vin din sudul Italiei – reamintim doar cu puțin timp pînă la momentul cînd și în acesta zonă s-a impus carantina – iar datorită acestei declarații pe proprie răspundere Direcția nu le-a impus acest regim de carantină!

Prefectul Văsîi: ,,vocea unică în Braşov este Direcţia de Sănătate Publică”

Tot ieri cei de la instituţia Prefectului Braşov au spus că nu a luat alte măsuri decât cele anunţate de la nivel central. „În funcţie de evoluţia acestei situaţii vom lua decizii şi la nivel local, bazându-ne pe situaţia concretă care va fi la un moment dat. Pentru moment nu s-a pus problema suspendării activităţii şi pe această cale vreau să le amintesc braşovenilor să se informeze din surse credibile despre toată situaţia, iar vocea unică în Braşov este Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat Cătălin Văsii, prefectul judeţului.

La rîndul său Adrian Veştea, preşedinte CJ Braşov a spus că„Vom face în aşa fel încât să ţinem cont de regulile create la nivel naţional iar, în ceea ce ne priveşte pe noi, ca instituţie publică, vom face în aşa fel încât să creăm cât mai puţine situaţii în care cetăţenii judeţului Braşov să fie expuşi la această situaţie care, astăzi, este în România, coronavirusul”.
Iulian Rinder

COMENTARII

 1. […] Amintesc că în urmă cu o săptămână, la solicitarea unor locuitori din Bod Colonie am scris un fapt asemănător. Singura problemă a celor de la DSP nu a fost dacă informația este corectă ci de unde știu și de ce nu i-am informat pe ei. Am spus că reprezentanții Direcției aveau deja informația din zona amintită dar nu le-a păsat. Motiv pentru care au dorit – dar am refuzat – să dau o declarație scrisă despre…propriul meu articol!!! Ca să rimeze: ridicol! Vedeți articolul ,,Panică în Bod Colonie. O familie venită din Italia refuză carantina. DSP nu spune nimic!” […]

 2. Niste nesimțiți.Acum e bună Romania dar,când veneau in vacanta nu mai știau limba română.Ar fi trebuit închise granițele sa ramana in tara lor adoptivă.

 3. Dragi conaționali proaspăt veniți din Italia,
  aveți un tupeu incredibil, o nesimțire fără margini și o ipocrizie cum rar am mai văzut. Acum o lună pe aproape oricare „român” plecat în Italia îl întrebai ce părere are de România ar fi zis ca „e o țară de căcat”, „nici vorbă să se mai întoarcă acasă”, „doamne ferește să te îmbolnăvești în România că mori cu zile” și lista poate continua. Nu ați mai contribuit la sistemul de sănătate de ani buni de zile și totuși … în prag de pandemie veniți să vă trateze medici pe care până ieri ii înjurați și denigrați, să stați în spitale pe care le considerați sub nivelul vostru, să îmbolnăviți bătrâni și familii pe care le-ați lăsat în urmă. Aveți tupeu să vă plângeți de condițiile din carantină. La ce vă așteptați? Știați unde veniți și mai știați și că e carantină. Puteați alege să rămâneți în Italia în confortul propriei case dar totuși veniți acasă. Nu e problema că veniți, dar când plecați înapoi nu mai vorbiți urât de țara voastră, povestiți-le italienilor că țara voastră a închis școli, instituții pentru că știa că veniți și a făcut tot posibilul să nu ne îmbolnăvim toți. Spuneți-le italienilor și cum în spitale ați găsit medici pregătiți, asistente și personal medical care lucrează până la epuizare să poată să vă trateze. Poate e momentul să vă gândiți cum ar fi arătat spitalele și locurile pentru carantină dacă toți cei care vă întoarceți plăteați impozite și lucrați acasă.

 4. Sunteti prosti cu totii, ati innebunit cu virusul asta gripal. Nu stiti nici sa cititi, nici sa scrieti, dar va dati cu parerea! Prosti ca noaptea sunteti. Virusul este foarte bun- selectie naturala

 5. Ce face autoritatea locala ? Ea ,(autoritatea) trebue sa se prinda de fese , sa sare in sus de la Bod pana la Comandamentul Judetean de urgenta , sa rezolve urgent situatia daca este adevarat ce se spune prin Colonie ! Daca nu , atunci ea (autoritatea locala) va raspunde in fata legii , in cazu raspandirii temutului virus si in Colonia Bod !

 6. Amenda de vreo 10.000 euro, duba, mascații și dacă nu vor carantina, atunci la beciul domneac

 7. In china umbla oamenii pe strada ca si zombi , mor din picioare , mor zilnic sute de oameni , ce vedem la tv aici e praf in ochi , realitatea e alta si una dura
  Pe idiotii aia din Bod i as agata cu ata scurta de pom inalt …pun in pericol oamenii .

 8. Luati cu forta .ce e prostia asta ? Daca ei nu au minte toata lumea trebuie sa stea cu frica in san ? Le as mai trage si o amenda faina , niste nesimtitu …

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.