Până la urmă tot se află – secretul a ieșit la iveală:...

Până la urmă tot se află – secretul a ieșit la iveală: Poliția Federală germană a cumpărat programul spion „Pegasus”

0 43

Citând cotidianele germane Zeit și Süddeutsche Zeitung, Le Monde relatează că Poliția Federală germană este un client al NSO Group, care i-a furnizat programul spion Pegasus.
Bundeskriminalamt (BKA), Poliția Federală germană, a achiziționat în secret programul de spionaj Pegasus pentru supravegherea suspecților, au dezvăluit în 7 septembrie, cotidianele Zeit și Süddeutsche Zeitung.

Le Monde a precizat, în raport cu această informație, că, în pofida întrebărilor pe care le ridică utilizarea acestui soft din punct de vedere juridic în Germania, BKA a încheiat un contract cu compania israeliană NSO Group, care comercializează Pegasus, potrivit mai multor surse din cadrul serviciilor de securitate din această țară.

Le Monde subliniază că NSO vinde Pegasus doar poliției și serviciilor de informații. Odată instalat pe un iPhone sau Android, programul permite monitorizarea telefonului în timp real, ascultarea conversațiilor, cunoașterea geolocalizării aparatului și chiar activarea camerei foto sau înregistrarea arhivelor de mesaje, precizează cotidianul.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.