Până la sfârșitul anului, puteți vizita expoziția, organizată de Radio România, în...

Până la sfârșitul anului, puteți vizita expoziția, organizată de Radio România, în fața Primăriei Brașov: ,,100 de momente esențiale din istoria românilor”

0 140

Cu ocazia Centenarului României, 12 orașe, unde Radio România are studiouri teritoriale și stații locale, respectiv, București, Constanța, Iași, Timișoara, Craiova, Cluj, Tg. Mureș, Reșița, Brașov, Sibiu, Arad și Sighetul Marmației, găzduiesc, începând din 15 septembrie, expozițiile care prezintă 100 de momente esențiale din istoria României. Este vorba despre expozițiile sub genericul ,,România 100 – Eu aleg România”. Se evidențiază astfel, modul în care a fost construită o națiune puternică, unită, demnă și independentă, care contribuie și astăzi la cei 100 de ani de la făurirea României Mari, la formarea patrimoniului universal. Expoziția este un proiect cultural, implementat de studiourile teritoriale și locale ale Radio România și finanțat de Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. Expoziția de la Brașov, al cărei vernisaj s-a desfășurat duminică, este prezentată pe aleea din fața Primăriei Brașov. Vizitatorii pot descoperi toate cele 100 de momente importante din istoria românilor pe panourile expoziției sau pe site-ul www.eualegromania.ro.
De asemenea, cei interesați pot accesa QR Code-ul de pe panouri, ajungând pe pagina eualegromania.ro unde pot urmări documentarele realizate de echipele de producţie video şi audio ale studiourilor regionale Radio România. Expoziția de la Brașov va putea fi vizitată până în luna decembrie.
Vernisajul expoziției de la Brașov a fost însoțit de momente culturale remarcabile, susținute de Grupul Anatoly, Corul Mixt de Cameră „Concentus” al Centrului Cultural „Reduta” şi binecunoscutul folkist, Tică Lumânare. Organizarea a fost impecabilă, iar spectacolul de lumină, culoare și ritm, a fost urmărit și aplaudat de spectatorii prezenți în plin centrul Brașovului.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.