Pana la 2,5 milioane de euro pentru investitorii din agricultura

Pana la 2,5 milioane de euro pentru investitorii din agricultura

0 435

Pentru a putea accesa fondurile din schema de ajutor de stat, firmele interesate trebuie sa introduca noi tehnologii si procedee pentru obtinerea unor produse de calitate superioara, trebuie sa creasca siguranta alimentara si calitatea produselor actuale si sa creeze noi locuri de munca

Firmele care au ca obiect de activitate procesarea sau marketingul produselor agricole pot primi bani de la stat pentru dezvoltarea afacerilor. Toti antreprenorii care desfasoara activitati in morarit, panificatie, produse fainoase sau chiar in industria berii pot sa acceseze fonduri de pana la 2,5 milioane de euro pentru un singur proiect. Conditia este ca produsele agricole sa fie procesate si transformate in produse nonagricole.
Pentru a putea accesa fondurile din schema de ajutor de stat, firmele interesate trebuie sa introduca noi tehnologii si procedee pentru obtinerea unor produse de calitate superioara, trebuie sa creasca siguranta alimentara si calitatea produselor actuale si sa creeze noi locuri de munca. agricultura
Pentru un singur proiect, intreprinderile mici si mijlocii pot primi pana la un milion de euro, iar cele mari chiar 2,5 milioane de euro.
IMM-urile pot primi de la stat echivalentul a jumatate din valoarea noului proiect, iar intreprinderile mari 40%. Cu banii obisnuiti, firmele pot sa construiasca cladiri, sau sa achizitioneze instalatii, utilaje si echipamente.
La acest ajutor de stat, se poate atasa si o schema de minimis, de unde se mai pot obtine inca 200.000 de euro pentru fiecare proiect. Schema de minimis poate acoperi doar 10% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile pentru proiecte de investitii care presupun constructii si montaj, si 5% pentru cele care nu prevad aceste proiecte.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.