Pana de curent voluntara pe 28 martie 2009

Pana de curent voluntara pe 28 martie 2009

0 163

Orasul nostru se alatura unui program ecologic de responsabilizare a opiniei publice cu privire la energia electrica ce este consumata, risipita si tot mai putina peste tot in lume.
Mai multe cladiri publice din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov, Botosani, Tulcea si Cluj-Napoca vor ramane in bezna in data de 28 martie, intre orele 20.30 si 21.30.
Evenimentul face parte din campania mondiala Earth Hour, o initiativa a World Wide Fund for Nature, lansata astazi si in Romania.
In total, 930 de orase din 80 de tari vor stinge luminile in institutii si in cladiri publice.
Institutiile din Bucuresti ce vor ramane fara lumina sunt Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Cercul Militar si Opera.
„Pentru mine este un lucru extraordinar ca un miliard de oameni din toata lumea vor lua parte la aceasta actiune”, a declarat ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, cu ocazia lansarii Earth Hour in Romania.
„Ne irosim energia, dar si banii. E ca si cum am arunca banii pe fereastra”, a continuat el.
Tot in seara zilei de 28 martie, voluntari cu lumanari aprinse in maini se vor aseza in Piata Constitutiei din Capitala in forma simbolului Earth Hour: 60.
In plus, la AstroClubul Bucuresti se vor putea observa mai multe corpuri ceresti care nu pot fi vazute, in mod normal, din cauza luminii puternice a Palatului Parlamentului.
Organizatorii spera ca, pe parcurs, si alte orase sa se alature campaniei Earth Hour.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.