Pam! Pam! de Constantin Tanase la Bistro de l’Arte

Pam! Pam! de Constantin Tanase la Bistro de l’Arte

0 71

Diseara, incepand cu orele 21:00, Bistro de l’Arte va invita la teatru. Este vorba despre savuroasa piesa a marelui maestro, Constantin Tanase, pusa in scena de actorul George Constantinescu. PIesa, mai vehce de 70 de ani, se potriveste perfect in peisajul cotidian, pentru ca, nu-i asa?, nihil novis sub sole, iar istoria se repeta.
Discursul, atat de colorat de umorul in care ne inecam de mult timp ofurile (si off-urile :), e intruchiparea romanului pus pe sentinte de genul „ori ca ca, ori ca ca”. Cum ar veni, „da’ s-o stim si noi!”.
Pam! Pam! este o revenire, dupa 70 de ani, a lui Constantin Tanase in interpretarea actorului George Constantinescu. Daca pe vremuri Tanase se lamenta cu umor ca, vezi bine, nu se schimba nimic in tarisoara iubita, vedem la fel de bine ca acelasi discurs se potriveste manusa si situatiei de azi. Iar discursul, atat de colorat de umorul in care ne inecam de mult timp ofurile (si off-urile :), e intruchiparea romanului pus pe sentinte de genul „ori ca ca, ori ca ca”. Cum ar veni, „da’ s-o stim si noi!”.
Piesa este scurta, 40-45 minute, dar este un spectacol scurt si la obiect, amuzant si tonic. Un simplu cetatean isi deplange soarta trista in patria-muma, urmand scenariul clasic, adica povestind ca nu are bani de chirie, de mancare, de groapa de la cimitir, asa cum mai auzim prin autobuze inghesuite ca „hotii astia tot ne ia, dom’ne, si haina da pa noi!”.
Rezultatul, un show a la Caragiale, in care dupa fiecare astfel de semiconcluzie-sentinta intervine glorios un Pam! Pam!
Si pam-pam-urile curg dupa frazele noastre „preferate”, de tranzitie, pe care le auzim zilnic si la case mai mari: „sa fie toti niste hoti? Nu, ca intreb si eu…”, „care au facut…, dar chiar asa ce-au facut?”, „pai, asta mai e viata?”. Pam! Pam!
Pam! Pam!-ul face tot delicul piesei simple, de cotidian: spulbera lamentarile, da un ghiont semnelor de intrebare, face de ras logica lui „ori e alba, ori e neagra”.
Daca aceste cateva citate v-au incitat si v-au trezit cheful de un teatru tonic si energizant, va invitam sa va incheiati prima zi a saptamanii intr-o atmosfera relaxanta, plina de umor, care sa va binedispuna pentru saptamana ce va sa vina.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.