Painea bio preferata de tot mai multi romani

Painea bio preferata de tot mai multi romani

0 228

Romanii incearca sa ajunga restul lumii din urma. Potrivit presedintelui Federatiei Nationale de Agricultura Ecologica, Ion Toncea, in Capitala exista doar Naturalia, un singur reprezintant singurul producator de paine bio, certificat de mai multe organisme internationale si nationale.
„Am remarcat si tineri si pensionari interesati sa achizitioneze paine ecologica, care nu pareau neaparat instariti. Eu bag mana in foc pentru produsele Naturalia, sunt suta la suta naturale”, spune Toncea.
Directorul Naturalia, Pavel Chirila, a afirmat ca este nemultumit de vanzarile slabe ale painii ecologice. “Oamenii nu sunt inca familiarizati cu conceptul de «produse bio», astfel incat afacerea nu e foarte profitabila. Clientii nostri sunt deocamdata cei care au avut de suferit de pe urma tratamentelor cu medicamente chimice agresive si, in consecinta, au convingeri naturiste si cunosc avantajele unei alimentatii sanatoase.”
Doar 3 lei costa painea suta la suta integrala comercializata de Naturalia, aproape dublu fata de o franzela alb? normal?, insa cu circa 20 de lei mai ieftina decat o paine “premium” din rafturile supermarketurilor. Graul intrebuintat la fabricarea painii bio provine de pe un teren netratat chimic, apa folosita este filtrata conform celor mai bune standarde, iar E-urile nu sunt sub nicio forma pe lista de ingrediente.
“Sunt surprins de faptul ca Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei nu au facut apel la Naturalia pentru cornurile furnizate scolilor. Copiii au nevoie de o alimentatie sanatoasa, dar se pare ca si pentru autoritati, pretul mai mare al produselor ecologice a fost o piedica…”, a mai precizat Toncea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.