Paine anticriza, dupa o reteta veche de 60 de ani

Paine anticriza, dupa o reteta veche de 60 de ani

0 50

„Paine anticriza”, dupa o reteta veche de 60 de ani
Un brutar din municipiul Sfantu Gheorghe, Dioszegi Laszlo, va scoate pe piata un sortiment de „paine anticriza”, facuta din orz si ovaz, dupa o reteta veche de peste 60 de ani.
Dioszegi Laszlo spune ca primele paini facute experimental in cuptorul sau au avut un gust foarte bun, dar s-au crapat, prin urmare mai are de lucrat la „aspectul comercial”, pentru ca „un client se uita si la asta”.
Noul sortiment va fi scos pe piata dupa sarbatori si va fi mai ieftin cu 20% decat painea traditionala din grau.
„Reteta e veche de mai bine de 60 de ani, de dupa razboi, cand lumea era saraca”, a declarat, pentru AGERPRES, Dioszegi Laszlo, refuzand sa dea alte detalii despre reteta pentru a nu ajunge pe mana concurentei.
Initial acesta a vrut sa iasa pe piata cu o altfel de „paine anticriza”, facuta dupa reteta unui prieten de-al sau, ce ingloba in aluat sunca si ceapa, dar in cele din urma si-au dat seama ca e prea scumpa si au trecut-o la „delicatese” pana cand va trece criza.
Brutarii spun ca nu se numara printre intreprinzatorii afectati de criza, deoarece oamenii mai renunta la una-alta, dar la paine nu pot renunta.
In schimb, recunosc ca vanzarile au mai scazut pentru ca tot mai multe gospodine au inceput sa framante paine acasa, iar painea veche nu mai este aruncata la gunoi cu aceeasi lejeritate ca pana acum.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.