Paianjeni uriasi datorita schimbarilor climaterice

Paianjeni uriasi datorita schimbarilor climaterice

0 125

Aparitia paianjenilor carnivori de dimensiuni uriase, poate chiar cat o masina de teren, va deveni o realitate in urmatorii 50 de ani
Astfel, filmele SF de la Hollywood, in care apar asemenea insecte – poate unii isi mai amintesc de serialul anilor ’70, intitulat „Planeta gigantilor” – vor trece de pe ecran in realitatea imediata. Aceasta este parerea lui Toke Hoye, cercetator in cadrul Universitatii Aarhus din Danemarca.
Datele stranse de oamenii de stiinta arata o crestere cu aproximativ 10% pe an a arahnidelor (familia paianjenilor) carnivore. Totul se datoreaza, in opinia lui Toke Hoye, incalzirii globale din ultimele decenii si poluarii tot mai mari.
Gandindu-ne la aceasta varianta, nu trebuie sa uitam asaltul insectelor in viata noastra de toate zilele, insecte inca la nivel normal, cunoscut, dar din ce in ce mai agresive si parca din ce in ce mai multe: tantari, muste, gandaci de bucatarie si alte asemenea.
Iar daca vedem ca acest fenomen se petrece cu arahnidele, nu trebuie sa ne gandim ca si alte specii trec prin acelasi proces, in schimb oamenii, cu puterea de adaptare adormita si mult mai mica, vor suferi fenomenul in sens invers? Datorita continuei incalziri si poluari globale, deja omul trebuie sa infrunte din ce in ce mai des fenomene naturale distructive, in acest sens parand ca natura loveste la randul ei. Atunci de ce sa ne mire ca natura isi pregateste arme pentru o lupta finala?
Prezumtii peste prezumtii, ipoteze inca neconfirmate complet, dar toate acestea, puse cap la cap, incep sa se insaileze spre o mare atentionare adresata rasei umane.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.