Padurea din Sinca – salvata de brasoveni

Padurea din Sinca – salvata de brasoveni

0 80

Organizatia WWF a semnat un acord cu Primaria Sinca, prin care aceasta din urma se angajeaza sa nu taie niciun arbore din cele 350 de hectare de padure seculara.
Mai mult, Primaria s-a angajat ca in 5 ani, zona sa fie declarata rezervatie naturala.
Cu doar 2% din impozit si prin campania „Adopta un urs”, romanii au reusit sa contribuie la conservarea a 350 de hectare de padure seculara la Sinca.
Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, Organizatia WWF (World Wide Fund for Nature), Primaria Sinca si administratorul padurii au semnat un acord prin care Primaria se angajeaza ca, in termen de cinci ani, cele 350 de hectare sa fie declarate rezervatie naturala, iar in acest timp isi ia angajamentul ca nu se va atinge de arborii „demni de Cartea Recordurilor”.
In contul profitului care ar fi putut fi obtinut din exploatarea padurii, Primaria Sinca a primit, intr-o prima etapa, 40.000 de lei, compensatie pe care cei de la WWF au oferit-o prin campania 2% si campania „Adopta un urs”. In urmatoarea perioada, autoritatea locala din Sinca va mai primi inca 60.000 de lei
Padurea a reusit sa-si pastreze toate caracteristicile unei paduri seculare, cvasivirgine, prezentand „toate elementele de varsta, de la semintis pana la arbori extrem de batrani, unii dintre ei ajunsi la limita fiziologica de varsta”, dupa cum explica specialistul WWF care, de altfel, a si identificat acest loc pentru „campania de salvare”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.