Paducelul (Crataegus laevigata)-II

Paducelul (Crataegus laevigata)-II

0 230

?


?


3. Preparate:Infuzia de frunze si flori trebuie bauta de catre toti cei de varsta a treia pentru efectele sale benefice. Nici o alta planta din lume nu stie sa vindece inima precum el.


????????? Infuzie:2 lingurite de planta la o cana de apa. Se beau treptat 2 cani in timpul zilei.


????????? Infuzia combinata-?Se obtine prin punerea la macerat a 3-4 lingurite de flori de paducel, intr-o cana de apa, de seara pana dimineata, dupa care se filtreaza. Extractul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa se opareste cu inca o cana de apa clocotita si se lasa sa se raceasca. Dupa racire, infuzia se filtreaza, iar in final se combina cele doua extracte, obtinandu-se un preparat folosit intern si extern.


????????? Pulberea-Se obtine prin macinarea cu rasnita electrica de cafea a florilor uscate. Se administreaza o lingurita de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba vreme de cateva minute, dupa care se inghite cu apa. Este recomandata mai ales acolo unde aportul de alcool este contraindicat: ulcerul gastric, gastrita hiperacida, bolile hepatice grave.


????????? Tinctura-Este cel mai eficient preparat pe baza de paducel, care pune foarte bine in valoare complexitatea actiunii terapeutice a acestei plante. Se obtine prin macerarea a 10 linguri de planta maruntita, in jumatate de litru de alcool de 70 de grade, vreme de doua saptamani, intr-un borcan inchis ermetic. Apoi continutul borcanului se filtreaza prin tifon, iar tinctura se trage in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza de regula o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi. In cazurile de hipertensiune, in care este contraindicat aportul de lichide, preparatul se administreaza nediluat sau cu foarte putina apa.


????????? Siropul-Intr-un borcan de sticla prevazut cu capac, se pun alternativ un strat de flori proaspete de paducel tocate cat mai marunt, un strat de miere (fiecare cu grosime de aproximativ doua degete), pana se ajunge la gura recipientului, unde se pune ultimul strat de miere. Se inchide ermetic vasul si se lasa la intuneric si racoare sau ingropat in pamant, vreme de patru-opt saptamani. Dupa trecerea acestui interval de timp, se filtreaza continutul, iar siropul obtinut se trage in sticle inchise la culoare. Este un elixir calmant pentru psihic si sistemul nervos, un excelent tonic cardiac si sustinator de efort. Se ia cate o lingura de 4 ori pe zi, in cure de lunga durata.


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.