Pacientă cu Covid-19 la Obstretică-Ginecologie

Pacientă cu Covid-19 la Obstretică-Ginecologie

0 109


La solicitarea managerului Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” vă informăm că în noaptea de 25/26.03.2020, Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov a fost anunțat de un echipaj de pe ambulanță că va sosi o pacientă cu avort în curs și că această pacientă este contact COVID-19.

Dr. Mircea Preda, manager al Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie ne anunțat printr-un comunicat de presă că:
,,Ca urmare a anunțului, personalul medical a fost echipat corespunzător, ca pentru un caz confirmat COVID-19, iar pacienta – care era asimptomatică – a fost transportată direct în secția pregătită pentru cazurile COVID-19.
I s-a efectuat un test rapid COVID-19, care a ieșit slab pozitiv. Cazul a fost rezolvat din punct de vedere ginecologic și a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică.
Joi, 26.03.2020, dimineața, s-au trimis probele recoltate de la pacientă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, pentru a fi prelucrate prin testul Real Time PCR. În după-amiaza aceleiași zile a sosit rezultatul, care este pozitiv. În consecință, pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov.

Personalul Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov nu a fost expus riscului de contaminare, iar cadrele medicale care au interacționat cu pacienta nu sunt considerate contacți” .
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.