Pace sub presiune la Predeal

Pace sub presiune la Predeal

0 195

Dupa o serie de discutii cu edilii aflati in galceava, subprefectul Nita a adus pacea la Primaria Predeal
Subprefectul Emil Nita s-a deplasat la Predeal pentru a media conflictul iscat intre primarul PD-L, Ionel Goidescu si viceprimarul PNG, Vasile Criste. La discutii pentru pace au participat cei doi edili, precum si toti consilierii locali.

„Faptul ca factorii abilitati sa reprezinte comunitatea au ales sa fie prezenti la sedinta, desi intre administratia locala si Prefectura nu exista o relatie de subordonare, dovedeste ca inþeleg cu totii ca actul administrativ nu trebuie sa fie afectat de optiunile politice si de animozitatile personale. Vreau sa le multumesc pe aceasta cale si sper ca pe viitor vor actiona in beneficiul localitatii si locuitorilor acesteia. Am vrut sa le reamintesc ca au o obligatie morala fata de cei care i-au desemnat pentru aceste functii”, a precizat subprefectul Emil Nita.

El a menþionat ca, dupa discutiile cu partile, in disputa au fost stabilite o serie de masuri menite sa detensioneze situatia si sa asigure o functionare optima a administratiei locale.
„Participantii au cerut numirea unui consilier juridic care sa ii indrume pe consilieri si sa participe la redactarea proiectelor de hotarare pe care doresc sa le promoveze in plen. Acest consilier va avea si obligatia de a verifica daca toate proiectele supuse dezbaterii CL au trecut prin comisiile de specialitate si daca au viza de legalitate a secretarului”.

O alta masura care va fi adoptata vizeazã relatii de comunicare transparente intre executiv si forul deliberativ local, iar pe viitor toate sedintele de plen vor fi supervizate de juristul Prefecturii Brasov, si anume cel care se ocupa de aceasta localitate, jurist care va verifica daca proiectele incluse pe ordinea de zi intrunesc conditiile legale si daca s-au respectat normele privind modul de convocare a CL.
Si uite cum pacea s-a instaurat la cumpana de ape!
Nu am aflat insa daca vicele de Predeal a fost scos din beci si i s-a dat un birou mai acatarii sau este lasat sa mucegaiasca mai departe la subsol. Cine ne spune?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.