Pace cu ghionturi

Pace cu ghionturi

0 177

Unii probabil exclama, mai mult sau mai putin incantati: s-a facut pace in coalitie!
Mie aceasta impacare imi aduce aminte de o caricatura vazuta cu ani in urma: doi poloisti care se faultasera fususera pusi de arbitru sa-si dea mana, lucru care il si faceau, zambindu-si, pe deasupra apei, insa pe sub apa isi trageu temeinic suturi cu picioarele.
Cam asa vad eu aceasta impacare, probabil ambele tabere urmand ca, pana la lupta definitiva din toamna, sa-si ingroape mortii si sa-si panseze ranitii si sa-si improspateze trupele.
Neintelegerile din Coalitie vor ramane, chipurile, de ieri in spatele usilor inchise ale celor doua partide de la guvernare.Asta au decis reprezentantii PSD si PD-L in cadrul sedintei comune de ieri, de la Senat.
„In perioada urmatoare, s-a hotarat ca fiecare partid sa se abtina de la a mai face comentarii la adresa unuia sau a celuilalt”, a spus vicepresedintele PSD, Constantin Nita.
„O abordare tensionata intre cele doua partide este contraproductiva si pentru partide, si pentru tara. Din acest motiv, credem ca este mai raþional sa ne vedem de treburile tarii si mai putin de treburile existente intre partidele noastre, de orgoliile existente intre anumite persoane sau personalitati”, a explicat social-democratul.
Astfel, prima concluzie la care s-a ajuns, ieri, si, poate, cea mai importanta, este aceea ca „toata lumea este de acord ca trebuie sa ne abtinem de la comentarii negative unul la adresa altuia”, completeaza pesedistul.
„Nu au fost critici la adresa unuia sau altuia dintre partide, in sedinta de astazi (ieri, n.a.)”, a asigurat Nita.
Tot ieri, Mircea Geoana a insistat asupra faptului ca „nu este in regula ce s-a intamplat in ultima saptamana si este cazul sa ne intoarcem la problemele reale ale societatii romanesti, la cele ale crizei economice cu care se confrunta tara”.
In cadrul aceleiasi sedinte, s-a luat in discutie si programul de 24 de masuri anticriza pe care PSD-ul l-a propus partenerilor de guvernare.
In urma discutiilor s-a stabilit ca astazi, la ora 16:00, la Guvern, impreuna cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, si cu comisiile PSD si PD-L, sa se analizeze propunerile PSD si sa se ajunga la un punct de vedere comun, in conditiile in care FMI este prezent in Bucuresti si analizeaza modul in care viitorul economiei poate fi ameliorat in perspectiva crizei economice.
PSD ºi PD-L au discutat, ieri, in sedinta comuna, despre viitorul guvernarii. Dupa atacurile extrem de dure de saptamana trecuta, ieri, tonul a fost mai bland, iar liderii celor doua partide s-au declarat pentru pastrarea Coalitiei.
Da, dar ce se aude in spatele usilor inchise este zvon de palme, pumni si farfurii facute tandari. Este – si va mai fi un pic – viata unei familii in cadrul careia fiecare se culca voios cu alta iubire, in timp ce, in cadrul caminului conjugal, fiecare doarme, mananca si se spala separat, totul de ochii lumii.
Hai sa nu mai intind pelteaua, toate declaratiile de dupa intalnirea de ieri sunt apa de ploaie poluata cu stratul de jeg din vazduhul respirat de cele doua parti. Iar in spatele declaratiilor corzile arcurilor zumzaie incordate, cu sageti otravite la varf, iar sabiile stau pe trei sferturi scoase din teaca. Atata doar ca nu s-a stabilit cu exactitate – fiecare vrea sa-si legene ca sa-si adoarma adversarul – ziua, ora si minutul declansarii bataliei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.