P.S. AMBROZIE…AFURISESTE GUVERNUL?

P.S. AMBROZIE…AFURISESTE GUVERNUL?

0 797
Mii de persoane au asistat, sambata, la Manastirea Putna, la Liturghia oficiata de , episcopul de Giurgiu, impreuna cu mai multi episcopi din Bucovina de Nord
(Ucraina) si Republica Moldova, dar si cu un sobor de peste 50 de preoti.In cuvantul sau, PS Ambrozie a „criticat” aprobarea construirii unei mari moschei in Bucuresti, dar si prevederi din legea 217/2015, privind interzicerea publicarii unor mari filozofi si carturari (Cioran,Eliade,Noica,Vulcanescu,Petre Tzutea ,Vasile Voiculescu,Nichifor Crainic etc,socotiti ca ar fi fost simpatizanti legionari!!
„E o mare povara sa duci neamul pe umerii tai, spunea parintele Iustin Parvu. Pe unii ii lasa genunchii„…  PS Ambrozie a adaugat ca unii s-au operat la genunchi…”Bine ar fi sa nu ne lase mintea, cugetul nostru romanesc. Nu se poate construi moschee in tara voievozilor„, a avertizat Sfintia sa.
El a aratat ca pentru putinii musulmani bucuresteni exista o moschee chiar in Parcu
l Carol, ca este  foarte frumoase moschei in Constanta,Mangalia,etc. exista Consiliul Consultativ al Cultelor la care, prin rotatie, fiecare cult recunoscut preia presedintia.
Totodata, PS Ambrozie a spus ca „nu se poate sa se scoata legi noaptea impotriva propriului popor”.
„Nu se poate sa condamni intelectualitatea romaneasca care a patimit atat de mult si despre care Petre Tutea spunea ca nu poate descrie atrocitatile petrecute in temnitele si inchisorile romanesti pentru reeducare. (…) Nu putem sa repetam istoria pentru niste epigoni”
, a spus PS Ambrozie.
Inaltul Ierarh s-a intrebat de ce  nu se condamna astazi Gulagul, deportarile de orice fel, cele din indepartata Siberie,unde si-au lasat oasele sute de mii de prizonieri romani, „unde copiii se jucau cu craniile parintilor morti, sau deportarile din Baragan”…
La slujba oficiata la Manastirea Putna a participat si comisarul european Corina Cretu, Manastirea Putna, ctitorita de Stefan cel Mare, care este inmormantat aici, are ca hram istoric Adormirea Maicii Domnului, iar din anul 2010, prin decizia Patriarhului BOR, s-a decis ca al doilea hram al manastirii sa fie in 2 iulie, cand este pomenit Stefan cel Mare, trecut in randul sfintilor in anul 1992.

PS AmbrozieCum se stie,Muftiatul Cultului Musulman din Romania a primit in concesiune, pe o durata de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri patrati situat pe bulevardul Expozitiei nr. 22-30, Sector 1, pentru constructia unei moschei, protocolul fiind semnat la sfarsitul lunii iulie.Terenul de langa Romexpo, cu o valoare estimata la patru milioane de euro, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa,cu o capacitate de „absortzie” cat un stadion, a fost dat in concesiune la sfarsitul lunii mai, prin hotarare de Guvern. Singura conditie pe care a impus-o Guvernul a fost ca lucrarile de constructie a moscheii sa inceapa in trei ani.
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, declara ca trebuie respectat principiul reciprocitatii si Biserica Ortodoxa Romana sa primeasca un teren in Istanbul, in conditii similare celor in care a fost acordat terenul din Bucuresti pentru comunitatea musulmana.”
Patriarhia Romana a spus, ca nu are nimic impotriva pentru construirea lacasului de cult, dar ca trebuie respectat principiul reciprocitatii, respectiv sa primeasca un teren in Istanbul, in conditii similare”
,

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.