OUG: rectificare bugetara si reglementarea sporurilor bugetare

OUG: rectificare bugetara si reglementarea sporurilor bugetare

0 155

Executivul a aprobat cele doua ordonante de urgenta de pe ordinea de zi privind rectificarea bugetara si sistemul sporurilor bugetare, ce urmeaza sa fie trimise Fondului Monetar International si Comisiei Europene, a anuntat sambata premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern.
„Am adoptat ordonanta de urgenta care, practic, pune in aplicare acordul de imprumut cu CE si FMI. Acordul de imprumut are un caracter preventiv. Obiectivul nostru este sa evitam efectele negative ale crizei economice. Obiectivul nostru este sa sprijinim relansarea economica, sa asiguram reluarea creditarii economiei, sa mentinem locurile de munca existe si, evident, acolo unde este posibil, sa cream noi locuri de munca pentru oameni”, a precizat Boc.
In context, premierul a evidentiat ca trebuie curmata politica „iresponsabila” in domeniul bugetar pe care vechiul Executiv a practicat-o, in special, in 2008, in conditiile unei cresteri economice de 8 la suta.
„Imaginati-va ca suma de peste 4 miliarde de euro cheltuita in ultimul trimestru al anului 2008, daca o aveam, nu am fi avut practic nevoie de banii de la CE de cele 5 miliarde de euro. (…) De aceea acest Guvern este obligat sa fie rational, responsabil, echilibrat si sa ia acele masuri, chiar daca mai putin populare, poate mai aspre, dar corecte cu viitorul Romaniei si al romanilor”, a afirmat el.
Acesta a mai aratat ca prioritatea Guvernului este sprijinirea mediului de afaceri si relansarea economiei.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.