OTVR sau TVR malai viseaza

OTVR sau TVR malai viseaza

0 197

Cazul Caltabosul este inghitit cu noduri de conducerea Televiziunii Romane. Care se stropeste acum la Rodica Culcer, sefa departamentului Stiri a TVR, responsabila pentru difuzarea la ora de maxima audienta a materialului elocvent despre o spaga predata si luata sub ochii natiunii. Pe holurile televiziunii, temperatura tinde sa atinga gradele palincii livrate proaspat ex-ministrului Remes, caruia ii cam place sa traga la masea, asa cum il arata descrierea spaguitorului, dar si fata buhaita.


Nu doar conducerea TVR, in persoana lui Alexandru Sassu, este ofuscata de faptul ca nu a putut controla buletinul de stiri al postului national. Si mediul gazetaresc, in stratul rarefiat al conducerii, dezaproba interventia stiristilor nationali asupra materialului primit de-a gata si invoca incalcarea deontologiei. Clubul Roman de Presa, mai precis CTP de la CRP, are o idee clara despre cum ar fi procedat cu inregistrarea daca ar fi fost sa se pomeneasca el cu ea in redactie.


Cei-i drept, facatorii de stiri de la televiziunea nationala au ajuns sa fie blamati pentru cele cateva cuvintele care au fost opera lor, inserate intr-un produs la confectionarea caruia n-au avut nici un merit. Pare destul de greu s-o dai in bara cu o prestatie minimala, dar TVR-ului i-a reusit si asta. In fine, facand abstractie de interventia firava dar controversata si care ar fi putut foarte bine lipsi din transmisie, toata lumea pare insa de acord ca imaginile cu luarea in direct a spagii meritau sa ajunga sub privirile telespectatorilor.


Scrupulele invocate de catre toti care au dezaprobat gestul TVR sunt insa din cele mai deplasate in contextul pietei media din Romania. TVR a comis o semigafa, comentand aiurea niste imagini care vorbeau oricum de la sine, si a generat o dezbatere nationala si iminenta restructurare a departamentului de stiri. Chiar daca duduia Culcer, suspectata de legaturi nepotrivite cu o anumita parte a cercurilor de influenta din zona politico-economica, va ramane in postul ei, mult prea vizibil acum pentru a taia conducerii TVR cheful de a o concedia imediat.


Dar acuzele de imixtiune si denaturare a miezului stirii, care i se aduc acum aceleiasi doamne Culcer, nu par a se aplica si altor posturi de televiziune. Desi postului national i se spune OTVR de la boroboata cu filmuletul spagii incoace, nu beneficiaza nici pe departe de aceleasi libertati de care se bucura OTV, gazda celor mai aiuritoare dezbateri, opinii si sentinte ce pot fi auzite si vazute in presa romaneasca. Porecla OTVR este nemeritata – cu tot comentariul lor laconic si neinspirat atasat imaginilor ce le-au cazut pleasca in redactie, stiristii TVR n-au avut nici macar o boare din aerul de politisti, procurori si judecatori pe care il arboreaza seara de seara Dan Diaconescu & comp. Pentru procesele si executiile ce se produc acolo in direct, ar pocni de invidie orice sala de tribunal din Romania.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.