Osteoporoza poate da vertij

Osteoporoza poate da vertij

0 1185

Starile de ameteala trebuie diagnosticate rapid si tratate corespunzator. Pacientii care se confrunta cu tulburari de echilibru ar trebui sa fie vazuti urgent de medic. Poate fi vorba de o urgenta medicala sau de probleme ale urechii interne. Acestea din urma pot fi diagnosticate si tratate cu succes si la Brasov

Starile de ameteala trebuie diagnosticate rapid si tratate corespunzator. Pacientii care se confrunta cu tulburari de echilibru ar trebui sa fie vazuti urgent de medic. Poate fi vorba de o urgenta medicala sau de probleme ale urechii interne. Acestea din urma pot fi diagnosticate si tratate cu succes si la Brasov.
Una din cele mai frecvente afectiuni care dau stari de ameteala este vertijul. Multi descriu vertijul ca pe senzatia ca lucrurile se invart in jurul lor, ameteala, nesiguranta sau dezechilibru in mers; de asemenea, la intoarcerea capului au senzatia de „negru in fata ochilor”.
Vertijul este determinat de obicei de afectiuni ale urechii interne. Putin stiu insa ca osteoporoza poate fi de vina pentru aceste afectiuni, spune dr. Luigi vertij1Marceanu, medic primar O.R.L..
In urechea interna exista niste mici bucatele de os – otoliti in limbajul medical. Acesti otoliti sunt primele bucatele de os care suporta acest proces de scadere a densitatii osoase. Astazi se presupune ca osteoporoza ar fi implicata in cea mai frecventa forma de ameteala a omului, vertijul pozitional benign.
Diagnosticul se poate pune de obicei foarte usor cu ajutorul unui aparat special, numit
videonistagmoscop.
In functie de cauzele care determina starile de ameteala, medicul specialist va stabili si tratamentul pe care trebuie sa-l urmeze pacientul. De multe ori, acesta nu este neaparat medicamentos.
Cercetatorii sustin ca ameteala este cel de-al treilea simptom ca frecventa de adresare la medic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.