Oseminte sfinte si minuni copiate la Codlea

Oseminte sfinte si minuni copiate la Codlea

0 199

Peste 1000 de credinciosi au facut coada la moastele Sfantului Mucenic Dasie din Bulgaria si ale Sfintei Cuvioase Dimitra din Kiev.
In evlavia lor, enoriasii codleni au trecut peste amanuntul ca nu stiau nimic despre sfintii adusi in pelerinaj la Codlea. Au venit la biserica atrasi ca de un magnet de vestea ca ramasitele pamantesti ale martirilor erau insotite de Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din Kiev. Nici n-a mai contat ca era vorba de o copie, facuta de prelatii bulgari de la Durostorum. Enoriasii codleni nu s-au incurcat in detalii de genul asta si au dat navala ca la o icoana din cele mai veritabile, convinsi ca are puterea de a face minuni.
Sfantul Dasie este unul dintre martirii crestinati de Apostolul Andrei. A trait pe vremea lui Maximian in anii doua sute nouazeci si opt, in cetatea Durostor, aproape de Dunare. Aici era preamarit zeul Cronos, prin jertfe. Cand a venit randul sa fie jertfit si ostasul Dasie, i s-a dat dreptul la o dorinta. Dasie a ales sa moara in chinuri pentru Hristos ca un crestin adevarat.
Sfintele oseminte, pastrate in prezent la Silistra, in Bulgaria, au venit insotite la Codlea de mitropolitului Ilarion de Durostor. Sfintia sa a calatorit prin Codlea intr-o caleasca alaturi de episcopul Sibiului, Andrei Fagaraseanu, organizatorul pelerinajului, alaturi de Parohia 3 Codlea.
Daca vremea caniculara de ieri a pus la grea incercare rabdarea si darzenia enoriasilor codleni, inghiontelile si apucaturile de turma (a Domnului, desigur) ale acelorasi enoriasi i-au solicitat la maximum pe jandarmii care au asigurat ordinea pelerinajului.
Sfintele oseminte si icoana facatoare de minuni vor ramane la Codlea pana pe sase august.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.