Oscar, Sarpele Hoinar s-a aclimatizat bine sub Tampa

Oscar, Sarpele Hoinar s-a aclimatizat bine sub Tampa

0 495

Brasovul este orasul cu cea mai mare participare din tara la campania europeana „Oscar, Sarpele Hoinar”. 2.600 de elevi din opt scoli au mers cu bicicleta, pe jos, cu autobuzul sau au impartit masina personala cu alti colegi. Copiii au continuat sa utilizeze transportul sustenabil chiar si dupa incheierea activitatilor

Brasovul este orasul cu cea mai mare participare din tara la campania europeana „Oscar, Sarpele Hoinar”. 2.600 de elevi din opt scoli au mers cu bicicleta, pe jos, cu autobuzul sau au impartit masina personala cu alti colegi. Copiii au continuat sa utilizeze transportul sustenabil chiar si dupa incheierea activitatilor. La nivel national, interesul in randul elevilor pentru participare a crescut fata de anul 2014 cu 52 %. Participantii au reusit sa realizeze o economie de emisii de CO2 de peste 11.000 kg.
A doua editie nationala a Campaniei Europene Traffic Snake Game s-a desfasurat in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii, in perioada 21 septembrie – 02 octombrie 2015.
Creata pentru a incuraja elevii, parintii si cadrele didactice sa adopte moduri sustenabile pentru a se deplasa la scoala, campania propune mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport in comun, in defavoarea deplasarilor cu masina.
Editia din 2015 a generat economii de CO2 cu 15 % mai mari fata de 2014 si a crescut cu 19 % utilizarea modurilor de transportul sustenabil la nivel de tara. In paralel, activitati similare au avut loc in alte 18 tari europene.
12.000 de elevi din 17 orase din Romania s-au implicat in campanie si au contribuit la o reducere cu peste 11.000 kg a emisiilor de CO2.oscar bv
Campania „Oscar, Sarpele Hoinar” a dus la o crestere a utilizarii modurilor de transport sustenabil de pana la 78 %.
Peste 21.000 de km nu au mai fost parcursi cu masina in judetul Brasov in perioada derularii campaniei.
Cel mai important este ca Traffic Snake Game a generat schimbari de comportament pe termen lung in randul elevilor si parintilor.
Jumatate din elevii implicati in campanie au ales sa mearga pe jos in cele doua saptamani. Jocul cu o vechime de 14 ani este finantat de Comisia Europeana iar 2016 este ultimul an de implementare a campaniei. Cadrele didactice pot continua insa sa organizeze la clasa activitati prin care sa ii incurajeze pe copii sa foloseasca mijloace de transport sustenabile si sanatoase pentru ei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.