Oscar PSD 2008: „A party for old men”

Oscar PSD 2008: „A party for old men”

0 69

Nu stiu alti cinefili cum sunt, dar cuplul Nelu si Nina Iliescu tare trebuie ca s-a foit in foteluri la vizionarea premiilor Oscar 2008. Nea Nelu o fi sarit ca ars in clipa in care fratii Cohen primeau statueta pentru „No Country for Old Men”. A dat cu sapca de covor si a urlat ca din gura de sirena proletara: „Tradare! Sariti, fratilor (Cohen), sariti!”


Si nea Nelu are tot dreptul din lume sa reactioneze asa. Cum adica, tovarasi, chiar nu mai e loc pentru oamenii batrani? Ceea ce s-a petrecut ieri dimineata la Hollywood contravine principiilor sanatoase ale partidului. In timp ce Academia Americana de Film acorda ravnita statueta peliculei „No Country for Old Men” a fratilor Cohen, PSD sarbatorea cu fastul unui Consiliu National revenirea dinozaurilor in jurassic park-ul social democrat. Romania pesedista mai marcheaza o deviere de la tendintele cinematografice si se dovedeste o tara deosebit de prielnica hodorogilor politici. La Consiliul de pomina s-a proiectat pe perete superproductia „A party for old men”, pe afisul careia au stralucit nume grele precum Octav Cozmanca, Adrian Nastase, Miron Mitrea. Si, cu voia cinefililor, ultimul in coada distributiei, Ion Iliescu.


Oameni batrani – unii lejer imbatraniti inainte de vreme – experimentati, trecuti prin ciurul DNA-ului si darmonul Parchetului Militar, au luat fata tinerilor competitori pe care ageamiul Geoana se chinuieste de 2-3 ani sa ni-i propuna drept solutia de revigorare a partidului.


Avea dreptate tatuca Iliescu sa se stropseasca la replica lui Traian Basescu cum ca PSD-ul s-a primenit, numai Iliescu a ramas nereformat. Dupa figurile de pe afis, imprumutate? din distributiile block-buster-elor din perioada guvernarilor pesediste, productia PSD nu miroase a reformare, ci a convocare.


Fiecare aduce ce poate in acest mare montaj pesedist premergator apropiatei batalii de la alegeri. Iliescu si Cozmanca nici nu trebuie sa face prea mare lucru fata de ce prestau si pana acum in calitate de matusalemi ai helesteului PSD: sa stea nemiscati si ingropati pana la ochi in malul fetid al partidului si sa pufneasca indignati pe nari contempland destrabalarea puietului de partid, lasat la soare in grija lui Geoana. Miron Mitrea poate da oricand o manivela masinariei gripate a partidului. Iar garnitura grea a PSD nu ar fi putut fi repusa pe sine fara expertiza unuia de la Transporturi. Hrebenciuc va gestiona in continuare culisele, cel putin la fel de importante ca reprezentatia de pe scena.


Marele castig pentru filmarile viitoare vine insa de la Adrian Nastase. La ce experienta a capatat in realitatea virtuala, unde activeaza cu inversunare in calitate de blogger, este asteptat sa vina cu niste efecte foarte speciale. In fond, el n-a fost niciodata plecat, asa cum insinueaza jumatatile de gura rele din partid. Ori pe blog, ori la guvernare, Nastase s-a balacit mereu intr-o lume fictiva si n-a trait nici doua secunde in Romania reala.


Prin convocarea artileriei grele, PSD reinnoada si frumoasa traditie pascala in partid. Dupa ce Adrian invita la numararea oualor si in extrasezon, in cofrag la Geoana nu gasesti oua nici de Pasti. Partidul marilor barbati (desi la Adrian mai sunt ceva dubii) ajunsese un club de prostanaci si fatalai, care se smiorcaie precum Corlatean cand se burzuluieste la ei un colectionar de voturi, dar si de dosare, precum Mazare de la Constanta.


Iar domnul Iliescu si Moscova nu cred in lacrimi. Asta film, tovarasi cinefili, nu insailatura gerontofoba a fratilor Cohen!


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.