Oscar are o versiune imobiliara la Brasov: Premiile Hectar

Oscar are o versiune imobiliara la Brasov: Premiile Hectar

0 110

Daca v-ati rupt azi-noapte din programul de somn sau din timpul dedicat vizionarii ceremoniei de decernare a premiilor Oscar de la celebrul Teatru Kodak, ati fi putut vedea pe Realitatea TV o emisiune interesanta. Un soi de anticipare a premiilor Hectar, pe care se pregatesc sa si le acorde baietii destepti ce vor reusi sa pacaleasca AVAS-ul cu promisiuni si garantii de continuare a productiei la Tractorul. Andrei Gheorghe, un moderator antrenat in zeflemea politica & mondena, a incercat sa descalceasca intr-o singura ora ceea ce guvernanti, lideri de sindicat si directori pusi pe capatuiala au incalcit vreme de saptesprezece ani. Cu oarece succes. Pana astazi, mai precis in ultima zi lucratoare a saptamanii trecute, cand toti au cazut de acord ca vaca de muls Tractorul a ramas stearpa.


Desi uzina brasoveana isi face un titlu de orgoliu local din a masura performantele produselor sale in cai-putere, adevaratul criteriu de apreciere a rentabilitatii apartine regnului cornutelor si se masoara in numarul aparatelor de muls infipte abuziv pe un uger secatuit. Astazi, insa, mai interesanta decat bubalina neproductiva a devenit tarlaua pe care pastea pana mai ieri. Pentru vita costeliva a venit ziua sacrificarii. Pasunea, insa, vreo 160 de hectare in intravilan, la minimum 100 euro metrul patrat, este miza noii batalii pentru care fostii zootehnisti sunt gata sa se converteasca in agenti imobiliari.?


La masa discutiei provocate de Andrei Gheorghe s-a aflat si primarul George Scripcaru, caruia moderatorul i-a zis in doua randuri „Scutaru”. Gafa scuzabila, in contextul in care numele Tractorul se insoteste invariabil de ceva vreme cu scutierii masati inutil in fata Prefecturii pentru a preveni eventualele degenerari ale protestelor anemice ale tractoristilor. O rezonanta derutanta are in povestea asta si „Scudiveru’”, sectia rupta din Tractorul pe vremea pesedeilor si facuta cadou unui client local in niste conditii care ar merita o ancheta mai serioasa.


Scutar sau Scripcar, cert este ca George n-a fost vioara intai a discutiei, asa cum s-a obisnuit sa fie in instrumentele media pe care le patroneaza. Nici n-avea cum; este primarul in mandatul caruia Tractorul se lichideaza voluntar, dupa toate manevrele abuzive de mentinere in viata, aplicate vreme de 17 ani: de la subventii catre agricultor, cu dedicatie pentru achizitionarea de tractoare brasovene, la pasuiri la plata utilitatilor si stergeri ale datoriilor catre asigurarile de sanatate si fondurile de pensii. La o emisiune cu raspunsuri scurte, George, altminteri foarte dezinhibat cand vine vorba de realizarile mandatului sau, s-a impleticit penibil in explicatii lancede, cu „factori de raspundere” care „s-au implicat” ca sa gaseasca „acele formule” care „sa permita”….etc, etc.


Nu e cazul, insa, sa-l plangem pe domnu’ Scripcaru; isi va scoate parleala pentru ezitarile din emisiune la asfaltarea aleilor in noul cartier de vile ce se va ridica pe ruinele uzinei Tractorul si la plantarea de tobogane pentru micii locatari ai viitorului cartier rezidential.


Mai grav ni s-a parut ca balmajeala sa l-a pus intr-o lumina nemeritat de buna pe conu’ Nita, patronul spiritual al capuselor intrate adanc pe sub pielea Tractorului in mandatele PSD. Deputatul Constantin Nita a profitat din plin de singura binefacere a statului in Opozitie: lipsa de raspundere. Omu’ i-ar fi invitat, pasamite, la discutii pe toti cei raspunzatori de soarta Tractorului sa le impartaseasca din experienta pesedista de a tine in viata niste mamuti neprofitabili si programarea strategica a decesului in mandatul celorlalti. Daca n-au venit oamenii, el cum putea sa-i oblige? Ca doar e in opozitie, nu la putere!


Absolut credibila si afirmatia batoasa ca nu poseda „nici macar un surub din Tractorul”. Corect. Nici nu se potrivesc la Mercedesul sau jeepul Range Rover din care face opozitie hotilor din actuala guvernare portocalie.


In intelepciunea lui, AVAS-ul a descoperit, nepermis de tarziu, cat de nociva este numirea de personaje politice la carma intreprinderilor, fie si falimentare. Isi permite, de aceea, un ragaz de saptamana, sa desemneze administratorul care va gestiona lichidarea. Nu e nici o graba. Sindicalistii brasoveni nu mai produc de mult presiune sociala ci s-au profilat exclusiv pe lozinci fara haz si pamflete fara rima. Nici chiar tentativa esuata de autodafe in curtea fabricii de saptamana trecuta nu mai e un motiv serios de ingrijorare.?


Lucrurile par sa mearga pe fagasul imobiliar, cu marea favoare a mentinerii pe statul de plata a 150-200 de muncitori pentru eventualul modul viabil conservat si decernarea Premiilor Hectar la licitatie.


La demararea constructiei luxosului cartier rezidential, nu va fi o problema tragerea brazdei inaugurale imprejur, conform traditiei latine. Macar unul din tractoarele alea multlaudate o fi in stare de functionare.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.