Orient Expres va fi luni, in Gara de Nord

Orient Expres va fi luni, in Gara de Nord

0 154

Cel mai vestit tren din Europa, Orient Express, se opreste, luni, in Gara de Nord din Bucuresti, dupa ce va trece si prin Gara din Sinaia.
La evenimentul ce are loc o data pe an in Romania vor lua parte atat oficiali din Ministerul Turismului, cat si primarul din Sinaia.
Celebrul Orient Express parcurge, la ora actuala, o ruta ce se intinde intre Paris si Istanbul.
De-a lungul anilor, calatoria cu garnitura de lux feroviara a fost catalogata drept un moft de lux, cei care au dorit sa circule cu Orient-ul fiind dispusi sa scoata din buzunar chiar si 6.000 de euro pentru o excursie de neuitat pe intreg continentul, intre Franta si Turcia.
In fapt, trenul Orient Express reprezinta un adevarat hotel de cinci stele pe sine, care circula cu o viteza limitata la 100 de km/h. Ziua, cabinele asigura confortul unei sufragerii, calatorii avand posibilitatea sa admire linistiti, din generoasele fotolii, peisajele tarilor traversate de tren, iar noaptea, printr-o simpla comanda, compartimentul se transforma intr-un dormitor ideal.
In cele trei vagoane-restaurant ale garniturii – Steaua Nordului, Oriental si Coasta de Azur – meniul este servit de chelneri italieni, iar preparatele sunt pregatite de bucatari francezi. O portie de mancare poate depasi chiar si 45 de euro.
Pe tot parcursul anului, Orient Express parcurge trasee dintre cele mai frumoase: Londra – Paris – Venetia, Londra – Paris – Venetia – Roma, Venetia – Roma, Venetia – Viena – Londra, Venetia – Budapesta – Londra, Venetia – Praga – Paris – Londra.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.