Orezul, aliment complet

Orezul, aliment complet

0 81

Se pare ca nu degeaba locuitorii Orientului Indepartat, in intelepciunea lor binecunoscuta, au ajuns sa se bazeze pe orez, ca aliment de baza.


Nu numai ca orezul este usor asimilat de stomac , dar fibrele sale alimentare accelereaza tranzitul intestinal, reduc riscul aparitiei cancerului de colon si, absorbind substantele toxice, le elimina. Dintre sortimentele de orez, cel mai indicat pentru consum este orezul integral, caci prin rafinare – ca sa ajunga orez alb – isi pierde multe proprietati.


Orezul brun sau integral contine tricina, care are un efect anticancerigen. Contine deasemenea vitaminele din grupa B, precum si potasiu, fosfor si magneziu.


Orezul mai contribuie la scaderea colesterolului, fiind indicat persoanelor suferinde de hipercolesterolemie, iar orizanolul reduce sinteza si absorbtia grasimilor.


Acest aliment trebuie sa fie introdus in regimul hipertensivilor, deoarece este unul dintre putinele alimente care nu contine sare.


Normalizarea activitatii cardiace si mentinerea echilibrului apei in organism? sunt asigurate de potasiul continut de orez.


Cat despre multitudinea de preparate din orez si a garniturilor la diferite feluri de mancare principale nu mai are rost sa vorbim. Orice buna gospodina cunoaste aceste lucruri, iar pentru incepatoare in ale gatitului, retetele sunt la indemana in cartile de bucate.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.