Orele din Vacanta de Pasti Prelungita vor fi recuperate

Orele din Vacanta de Pasti Prelungita vor fi recuperate

0 52

Cei peste 3 milioane de elevi se vor intoarce de azi la scoala. Tot de azi, ei vor incepe recuperarea orelor pe care ar fi trebuit sa le faca astazi si asta pentru ca ministrul Educatiei le-a dat o zi in plus de vacanta.
Elevii de clasa a XII-a mai au o luna de scoala, apoi vor intra in febra bacalaureatului. Intre 6 si 8 iunie, vor da proba orala la limba romana, urmata de proba de competente digitale si cea de limba straina. Din 27 iunie, liceenii vor sustine cele trei probe scrise, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 8 iulie.
Elevii de clasa a VIII-a vor sustine anul acesta doar doua probe scrise, la romana si matematica, pe 20, respectiv 22 iunie.
Recuperarea orelor va fi decisa de fiecare unitate scolara in parte. Cursurile semestrului al doilea al anului scolar 2010-2011 se vor incheia la jumatatea lunii iunie.
„Elementele care au condus la fundamentarea deciziei initiate de Secretariatul de stat pentru invatamant preuniversitar sunt legate de concomitenta Sarbatorilor Pascale in lumea crestina si de faptul ca, in saptamana de vacanta care a premers Sfintelor Pasti, un numar mare de elevi a fost angrenat in olimpiadele scolare pe discipline”, arata MECTS intr-un comunicat de presa.
Recuperarea materiei pentru ziua de 26 aprilie se va face intensiv, din 27 aprilie si pana la finalul semestrului. „Directorii de scoli vor asigura recuperarea integrala a materiei”, preciza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.