Ordonanta privind interceptarile este la Senat…

Ordonanta privind interceptarile este la Senat…

0 436

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca o discutie in Parlament asupra ordonantei privind interceptarile ar fi „o greseala imensa”, sustinand ca este neconstitutionala si ca trebuie respinsa. Ordonanta a ajuns la marti la Senat, prima camera sesizata, si ar putea fi dezbatuta in procedura de urgenta. Tariceanu propune crearea unei autoritati nationale independente de interceptari sub autoritatea Parlamentului.
„Ordonanta are un viciu de fond, este neconstitutionala si prevederile constitutionale sunt extrem de clare: nu se poate modifica prin OUG legislatia referitoare la drepturile si libertatile fundamentale. Ar fi o greseala imensa a Parlamentului daca ar intra in discutie pe ordonanta. Ordonanta trebuie respinsa, iar din continutul ei putem sa luam acele texte pe care le consideram oportune si sa mergem mai departe cu o propunere legislativa care sa reglementeze situatia interceptarilor”, a afirmat Tariceanu, intrebat in legatura cu faptul ca ordonanta a ajuns la Senat, potrivit Agerpres.
El a explicat ca propunerea sa este crearea unei autoritati nationale independente de interceptari sub autoritatea Parlamentului, care sa aiba responsabilitatea tuturor interceptarilor, mai putin cea de siguranta nationala.ANTENE MM
„Inca nu am discutat cu PSD. Regretul meu este ca in acest moment, in care noi asistam la un atentat la drepturile si libertatile individului, un partid ca PNL ramane tacut’, a mai spus Tariceanu.
Ordonanta de urgenta a Guvernului privind unele masuri pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal a fost publicata, luni seara, in Monitorul Oficial. Ordonanta urmeaza sa intre mai intai in dezbaterea Senatului, in calitate de prima Camera sesizata, iar apoi la Camera Deputatilor, care este for decizional.
Ambasada SUA informeaza, intr-un comunicat de presa, ca saluta eforturile Guvernului Romaniei de a alinia legea la recenta hotarare a Curtii Constitutionale privind folosirea probelor obtinute prin supraveghere tehnica si de a mentine capacitatea institutiilor statului de drept de a-si continua activitatea. Ambasada Marii Britanii a reactionat, la randul ei, manifestandu-si increderea ca „Romania va face in asa fel incat sa aiba capacitatea de a realiza si folosi produsul acestor interceptari, respectand legislatia si Constitutia.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.