Ordonanța Militară numărul 3 : Ce se întâmplă dacă ești oprit de...

Ordonanța Militară numărul 3 : Ce se întâmplă dacă ești oprit de organele de poliție și domiciliul nu corespunde cu adresa din buletin sau dacă ai buletinul expirat?

0 76

Ministrul Afacerilor Interne, Vela, a dat explicații cu privire la situația în care o persoană care este oprită pentru verificarea deplasării, în condițiile Ordonanței Militare numărul 3, nu locuiește la adresa din buletin.

,,Dacă nu locuiești la adresa din buletin, la domiciliul de acolo, dai o declarație pe propria răspundere cum că stai acolo și este în regulă. Nu suntem absurzi. Toate aceste declarații se centralizează, nu trebuie să le aveți mereu la dumneavoastră, câte una pentru fiecare situație, le puteți avea pe pe telefon.”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Conform Ordonanței, în afară de această situație, dacă un cetățean i-a expirat cartea de identitate, nu este sancționat în momentul în care este oprit, iar noile cărți se vor elibera la 90 de zile de la anularea stării de urgență, conform articolului de mai jos:

Art. 12. – (1) Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.