Ordinului arhitecţilor din Braşov la înălțime – lucrări de înaltă calitate la...

Ordinului arhitecţilor din Braşov la înălțime – lucrări de înaltă calitate la Bienala Naţională de Arhitectură

0 181

Tema ediţiei din acest an este dedicată unei aniversări cu profundă rezonanţă nu numai pentru arhitectură şi profesioniştii ei, ci şi pentru cultura şi istoria naţională: „100 de ani de Arhitectură în România”

La ediţia din acest an, numărul de secţiuni a fost aproape dublu faţă de ediţia anterioară.
Bienala Naţională de Arhitectură – România 2018 este un important eveniment profesional al breslei arhitecţilor.
Tema ediţiei din acest an este dedicată unei aniversări cu profundă rezonanţă nu numai pentru arhitectură şi profesioniştii ei, ci şi pentru cultura şi istoria naţională: „100 de ani de Arhitectură în România”.
Ediţia din acest an aproape că a dublat numărul de secţiuni, faţă de ediţia anterioară, pentru a cuprinde mai bine complexitatea manifestărilor şi a expresiilor contemporane ale arhitecturii.

Arh. Răzvan Dracea, preşedintele filialei teritoriale Braşov – Covasna – Harghita a Ordinului Arhitecţilor, spune că, din moment ce anul acesta este Anul Patrimoniului Cultural, în categoria acestei secţiuni de concurs obiectul de studiu a fost clădiri de patrimoniu, dintre care multe au fost redate comunităţii prin lucrări de restaurare.

Bienala Naţională de Arhitectură ediţia a XIII-a, 2018 a fost selectată ca proiect relevant în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.
Expoziţia cu cele mai importante proiecte din cadrul concursului poate fi vizitată până la sfârşitul săptămânii viitoare în curtea sediului ordinului arhitecţilor din Braşov.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.