Ordinul MFP prin care se schimbă regulile pentru tichetele de masă...

Ordinul MFP prin care se schimbă regulile pentru tichetele de masă și voucherele de vacanță, în Monitorul Oficial

0 114

Un nou ordin al ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, legat de tichetele de masă și voucherele de vacanță, a fost publicat în Monitorul Oficial. Acesta prevede, printre altele, că unitățile care emit tichete de masă, cadou, creșă, culturale și vouchere de vacanță trebuie să aibă între 500.000 euro – 1 milion euro capital social.

În cazul tichetelor de masă, cadou, creșă și culturale, cererile de autorizare ca unitate emitentă trebuie depuse începând cu 1 ianuarie 2019 „până la intrarea în vigoare a ordinului și se vor soluționa conform prezentului ordin”. În ceea ce privește voucherele de vacanță, termenul limită este 1 ianuarie 2021.

Unitățile care emit tichete de masă trebuie să aibă 1 milion de euro, tichete cadou – 500.000 euro, tichete de creșă – 500.000 euro, vouchere de vacanță – 1 milion euro, tichete culturale – 500.000 euro.

Se mai prevede înființarea Comisiei pentru autorizarea unităților emitente de bilete de valoare. Din aceasta fac parte 4 persoane din Ministerul Finanțelor și una din ANAF.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.