Orchestra fortelor militare aeriene americane concerteaza la Brasov

Orchestra fortelor militare aeriene americane concerteaza la Brasov

0 151

In data de 31 octombrie va avea loc, la Cercul militar, ora 19, un concert simfonic extraordinar cu Orchestra fortelor militare aeriene americane stationate in Europa.
Orchestra Fortelor Aeriene ale Statelor Unite stationate in Europa se va afla in turneu in Romania pentru a sustine o serie de concerte la Brasov, Bistrita, Sibiu, Craiova si Bucuresti.
Pe parcursul vizitei, militarii americani se vor intalni cu colegii lor romani din batalioanele „Scorpionii Rosii” – Craiova si „Soimii Carpatilor” – Bistrita, care au participat la misiunile din Afganistan, alaturi de militarii americani.
Orchestra Fortelor Aeriene ale Statelor Unite stationate in Europa este cunoscuta in toata Europa si Asia pentru succesele sale exceptionale inregistrate din 1944 pana in prezent. Stationati la baza aeriana de la Sembach, Germania, cei 37 de muzicieni calatoresc anual in aproximativ 20 de tari, demonstrandu-si talentul muzical in fata spectatorilor de toate varstele si nationalitatile. Sub bagheta capitanului Scott A. Guidry, orchestra a cantat in cele mai cunoscute sali de concert din Europa, teatre in aer liber si festivaluri internationale de muzica. Printre spectatori au facut parte de-a lungul timpului, sefi de stat, familii regale si demnitari civili si militari.
Partiturile muzicale interpretate de Orchestra Fortelor Aeriene ale Statelor Unite (US Air Forces in Europe – USAFE) reflecta stiluri variate din muzica americana si europeana.
Orchestra interpreteaza intotdeauna cele mai bune partituri americane de pe Broadway, din coloanele sonore ale filmelor de la Hollywood, din New Orleans Dixieland si abordeaza multe stiluri de jazz. Repertoriul este alcatuit astfel incat sa respecte toate gusturile publicului si include opereta, uverturi, marsuri si interpretari vocale si instrumentale remarcabile.
La concertele, organizate de Ambasada SUA si Ministerul roman al Apararii Nationale, accesul publicului si presei va fi liber.
Programul concertelor include:
Uvertura Carnaval de Antonin Dvorak, Spada si Pinteni de John Philip Sousa, Sonatina de K. Seroc, Harkins cu Mike Harkins la trombon, Vilia de Franz Lehar, Evadarea din Pestera lui Platon de Stephen Melillo, Sa sune clopotele! de John Williams, Domisoara Trombon de Henri Fillmore. Verlie Vigil va interpreta Tribut pentru Ella Fitzgerald, iar Michele Feliccia va interpreta Tribut pentru Broadway. Programul va include si In the Mood de Glenn Miller.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.