Orban Viktor vrea Ungaria Mare, dar il deranjeaza vadit Europa Mare…!

Orban Viktor vrea Ungaria Mare, dar il deranjeaza vadit Europa Mare…!

0 126

   
Rmânia
e atacata de falsi profeti ai democratiei, ametiti  de ranchiuna, in cautand posibilitatii de a acapara lumina reflectoarelor.  Ideea ca România se destrama sub ochii nostri este leit-modelul promovat isteric pe „sosial-media”, multiplicand climatul toxic in care se vor desfasura alegerile din luna mai.  Daca nu, un „ceva”…altceva va veni sa intoarca  spirit revolutionar, aceste alegeri care promit sa fie cele mai comproise din cate am vazut. Vor castiga  sabotorii? Va capota  ideea unei Europa Mare, sau acceptam ca resentimentele si ura ne vor inconjura si ne vor inghiti.
Cine trage semnalul de alarma impotriva acestor incendiatori ai sufletului si spiritului care  vor sa ne distruga libertatile?

Au trecut mai bine de doi ani de cînd o „crema” a românilor renumește drept ”ciuma roșie” toată aceasta agitație mitingistă și virtuală a presupusilor lideri autohtoni; de la Pleșu si Caramtru (tata si fiu)  până la Oana Bellea, Rebegiuc, Liicheanu, Lăbărescu, Blanziana, (astia fara copii, ca …n-are). Cu totii insa dmobilizati de vechea chemare „dai si lupta” impotriva ofensivei analfabeților, a idiocrației.
Pare mult mai ușor statul la mitinguri pe arșiță ori pe ger, strigînd din toți rarunchii lozinci muiste, reevaluate filosofic decît să se facă pasul spre un partid, spre listele de candidați. Astfel  niciun intelectual mai de soi nu a intrat în vreun partid autohton. Și, chiar daca a muscat din nada promisiunii ,acool e mut ca peștele.
Oare,, în ceasuri de restriște puterea exemplului personal nu e atît de mare încît să merite un sacrificiu?. Să fie adevaratul leader, doar alde Medelin Bot si reinventatul „golan” stradal Ceausescu? De ce nu se implică mai serios numele sonore ale societății civile în reabilitarea opozitiei românești, aflate în grea suferință? Că intrebari „de ridicat” ar fi destule. De ce nu are România un Havel și se minte, pe mai departe, cu alde mediocrul Iohannis? se intreaba ostalgic Bogdan Tiberiu Iacob .
De ce  pe listele europarlamentare gasim doar un amalgam de odrasle securiste, ori amante de partid, ori sinecuristi, oameni ai serviciilor si lideri expirați în căutarea unei pensii mai dulci?
O explicație ar fi  că implicarea civică – și doar atît – a intelighentziei autohtone nici măcar nu e sinceră, ci e stimulată de structuri secrete, adesea pe bază de șantaj, iar acestea nu doresc cu adevărat penetrarea politicii de figuri cu greutate intelectuală. Nu se știe ce gînduri i-ar încerca odată ajunși în vîrf.

Extraordinar de exact puncta cu decenii în urmă, marele Mircea Eliade: De câte ori plutesc în aer psihoze politice, de câte ori se întâmplă sau se așteaptă ceva grav – o revoluție, o reformă acerbă, un atentat, o schimbare esențială a ordinei sociale – bietul „intelectual” român își pierde mințile”(…). Alege permanent doar agitația sterilă,  pe margine, în locul intrării într-o luptă autentică, aspră, dar salvatoare pentru nație, pe termen lung. În cel mai fericit caz, încearcă să-și bage la înaintare și să-și căpătuiască doar odraslele.
Cateva exemple:
Oana Pellea lansează public chemarea la revoluție, ca ultimă soluție, …inainte de polutie, pentru a nu ajunge ca în Venezuela. Mai lucid la 101 ani, filosoful Mihai Șora plînge din cauza guvernanților, pentru că a văzut ”ce şerpi şi broaşte le ies pe gură la Bruxelles”.
Detestatul pulitolog comunist poate  se exprimă public mai rău ca la bodegă: ”Un scatofag bine remunerat. Este jegul personificat (...) imi ridic vocea si spun: Marş de-aici, javra râioasa! Esti intruchiparea proverbului facerea de bine, amor cu mama…)”.
Stiu eu, poate la ovrei asa o fi…
Mai „nuanțat”, fiul lui Ion Caramitru   trăitor ani de zile în crema occidentului, e și mai radical: ” un OUG retroactiv in prima zi de guvernare care sa anuleze tot ce ați făcut voi și să va și arunce in pușcărie imediat pe toți ? Ce ne-ar împiedica dacă exista precedent ?
Și de ce nu am face asta ÎNAINTE de a alinia toată legislația cu recomandările MCV si ale Comisiei de la Veneția ? Așa scăpăm și de voi și rezolvam și toată legislația juridică rapid (ca nu o sa mai aibă cine sa o blocheze – veți fi toți la Rahova și Jilava). Așa că gândiți-vă bine ce faceți !!!!!(…)
Trebuie sa câștigam alegerile sau – dacă le masluiesc și le fură masiv – sa le dam foc” scrie el pe Facebook la adresa coaliției de la putere.
Si mai „interesant”; Un ziarist cunoscut  imploră serviciile secrete să intervină de urgență pentru salvarea țării.(!?). Halal salvatori…
Foarte interesant, de-a lungul istoriei, în situații politice dificile oamenii își puneau speranțele în armată, ca soluție extremă, să preia puterea pînă se revine la normal. La noi se lucrează mai original, salvarea musai să vină de la specialiștii în plantat microfoane și spionat de pe gard.

Una peste alta, faptul că marii intelectuali ai Europei trag semnalul de alarmă și cheamă la acțiune e, poate, cea mai bună veste a momentului.
Intelectualii noștri, deocamdată, încă nu au ieșit din rutina glorificării lui ”Muie PSD”, a sanctificării lui Bot, Dide și Sandy.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.