ORBAN VIKTOR, MICUL PUTIN (sau Horthy) al UNGARIEI, redivivus !!

ORBAN VIKTOR, MICUL PUTIN (sau Horthy) al UNGARIEI, redivivus !!

0 693

Fostul președinte american Bill Clinton (1993 – 2001) a prezentat trei modele de conducere în contextul unei discuții despre războiul contra ISIS și cum poate SUA să ajute la contracararea grupării jihadiste.

Nu putem câștiga un război terestru în Irak. Am demonstrat asta. Dar ei pot, iar noi îi putem ajuta. Dacă vrem un guvern eficient (în Irak), acesta trebuie să fie incluziv. Altminteri, poate fi autoritarist și să-i înlăture pe toți cei care îl contrazic”, a spus Clinton in interviu acordat lui John Stewart la „The Daily Sho”!

1. modelul antreprenorial nonguvernamental, „care e grozav dacă e promovat de fundația Bill Gates și groaznic dacă este…al ISIS (Statul Islamic în Irak și Siria);

2. modelul capitalist autoritarist, reprezentat de Rusia și, „într-o manieră diferită”, de China. Acest modelare mare atractie la lideri precum premierul ungar, care tocmai a declarat că-i place capitalismul autoritarist, dar ce ne spune indirect , de fapt este: ”nu vreau să plec niciodată de la putere’”. De regulă, oamenii ăștia vor să rămână pentru totdeauna la putere „cu scopul de a face bani”

3. modelul democratic, dar pentru ca acesta să funcționeze, el trebuie să fie „incluziv”. „Singurul lucru care funcționează în lume, este cooperarea”, a arătat Clinton.

 

Fostul președinte american Bill Clinton, sotul viitoarei …probabile presedinte al SUA, spune despre premierul ungar Viktor Orban: „Micul Horthy al Ungariei, redivivus:”

...”EL (Viktor Orban n.r.) se încadrează în tiparul liderilor care vor să rămână la putere pentru totdeauna cu scopul de a face bani.

Expunerea, legata de cele trei modele de conducere care influențează ordinea mondială, a fost facuta de catre Bill Clinton cu prilejul împlinirii a zece ani de activitatea a organizației „Clinton Global Initiative”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.