Orban, miliardarii ardeleni, afacerile ”Vulpii” Ardelean și o inaugurare cu (prea) multa...

Orban, miliardarii ardeleni, afacerile ”Vulpii” Ardelean și o inaugurare cu (prea) multa pompa

1 370

Mare acțiune mare, pe agenda guvernului: ditamai premierul Ludovic Orban, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Transporturilor, Lucian Bode și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu descind la Suceava, unde într-o comună amărîtă, cu 3-4000 de locuitori, se dă în folosință o instalație de gaze naturale.
Așa de importantă să fie realizarea încît un sfert din guvern plus președintele CJ, Gheorghe Flutur, plus directorul general al Transgaz, Ion Sterian etc, să participe la inaugurare într-un moment în care te-ai aștepta ca miniștrii să se lucreze duduind, zi și noapte, la marele plan de relansare economică a României? Nu știm cît de importantă e cu adevărat realizarea, dar știm cît de importantă e firma executantă, creație a familiei ”Vulpii” Virgil Ardelean.

Asta pentru că racordarea comunei Moara la gaze a fost executată de firma Nova Power & Gas, înființată de Alin Ardelean, fiul fostului șef al ”Doi și un sfert”, chestorul Virgil Ardelean. Ulterior, firma a fost preluată de puternicul holding clujean Electrogrup Infrastructure (E-INFRA), care aparține fraților Teofil și Simion Mureșan și lui Marian Pantazescu, fostul director al Poștei Române.
CEO al E-Infra e, de anul trecut, Daniel Farmache, fostul șef de cabinet al ministrului Muncii din guvernul Cioloș, Dragoș Pîslaru, și fiul lui Stere Farmache, creatorul Bursei de valori București. Frații Mureșan sunt, conform nenumăratelor dezvăluiri din presa transilvană, băieți deștepți din energie apropiați de primarul Clujului, liberalul Emil Boc, de la care au cîștigat contracte fără număr.

Fostul senator PSD Valer Marian, procuror de meserie, relata într-un articol mai vechi că cei doi frați sunt sponsori ai campaniilor electorale ale primarului liberal. În treacăt fie spus, ei s-au asociat inclusiv cu firma Rasirom, a SRI, pentru un contract de construcție a gazoductului Tuzla-Oprișor. Despre imperiul de afaceri al fraților Mureșan și încrengăturile de business ale acestora, care au atins și Capitala și încă la nivel înalt, citiți mai multe aici, aici, aici ori aici.
Simplă coincidență, desigur, că un sfert din guvern s-a deplasat azi la inaugurarea mărețului obiectiv din comuna Moara, opera unei firme cu un background atît de onorant implicînd mega-afaceri cu energie, comunicații, imobiliare, oameni din servicii, politică șamd. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

  1. Este bine de știut și despre tunurile febrei galbene, chiar dacă sunt mai mici și mai puțin față de cele ale ciumei roșii.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.