Premierul OrBan critică InfoBraşov pentru o greşeală. Corect! Dar cu anchetele despre...

Premierul OrBan critică InfoBraşov pentru o greşeală. Corect! Dar cu anchetele despre jefuirea banului public ce facem, prea-des-numitule?

0 228

,,Fie democraţia cât de bună/ cenzura nu-i o minciună” pare a fi sloganul Guvernului Orban.

Datorită unor ,,derapaje” ideologice am ajuns în starea bolnavă în care dacă cutezi cu gandul  – nu cu fapta – să critici puterea, indiferent cum se numeşte aceasta, sar deontologii lozincilor politicălicorect – căci altfel nu mai vreau să le spun –  că gata esti omul coreii de nord, omul ruşilor, china zace în conturile pe care nu lei ai.
Apel spre calm.
Fraţilor de gen neidentificabil.
Păşunaţi mai liniştiţi. Iarbă găsiţi căcălău şi la Amsterdam. Sunteţi în sevraj ideologic?
Spune cineva la InfoBraşov că huo-America? Căci noi nu vrem în U.E.?
Nu. Întotdeauna poziţia noastră a fost critică. Definim. Critica – nu anarhia, nu isteria de masă şi nu încolonarea voioasă în jurul unor slozinci (am mai spus combinaţia dintre a slobozi şi lozincă ) te transformă într-un om liber cu conştiinţă de sine.
Răzeş, cum se spunea în Moldova.
Faptul că noi criticăm derapaje ale birocraţiei bruxeleze –  vedeţi articolul  ,,Europa trăieşte şi are viitor. Dar Uniunea Europeană?”  – o facem deoarece noi, cei din această publicaţie, dorim o UE confederată şi nu federativă.
Iar discuţia ţine de ideologia democraţiei şi de substanţa votului. Simplu.
Diferenţa între cele două concepte amintite este uriaşă.
Diferenţa dintre o uniune liberă de state ce-şi asumă derogarea unor drepturi către un centru stabilit de comun acord prin negociere şi contract sau renunţarea totală în faţa unui sistem birocratic condus de marile interese economice corporatiste ce au preluat fără jenă părţi ale programului de înglobare într-o masă amorfă a naţiunilor în folos propriu. Program folosit (şi) de comunişti. Noi susţinem prima impoteză. Ce va fi nu pot cuantifica.
Dar istericii neliniştiţi ai puterii se-npleticesc şi se înglobează precum viermi intestinali (Giardia intestinalis si Ascaris lumbricoides) ce se hrănesc din ceea ce producem noi.
Şi nu pot pierde răsfaţa măreţiei şi a abundenţei gratuite.
De aceea, motivul Covid 19 pare a reprezenta liantul perfect al îngrădirii drepturilor în numele ,,unui viitor mai bun şi echitabil (asta o folosea Ceuşescu) pentru ,,aleşi”. Nu negăm şi nu am negat niciodată pandemia declanşată de coronavirus. Dar avem nişte semne de întrebare privind libertăţile umane, stabilitatea economiei, proiectele rezonabile de viitor, etc.
Nu am fi avut acest preambul dacă genialul Guvern OrBan nu lansa în urmă cu câteva zile un atac la adresa Info Braşov pentru o ştire, este adevărat, dubioasă. Aici ne asumăm greşala.

Răspunsurile dure ale presei ,,de calitate” aici:

https://newsweek.ro/actualitate/o-declaratie-falsa-atribuita-premierului-orban-fake-news-cu-mii-de-distribuiri-pe-facebook?utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=rss_ultimaora

Mai sunt…
Dar faptul că mai multe saituri centrale au preluat răspunsul la o regretabilă preluare poate duce în derizoriu munca de ani a celor de la InfoBraşov.
Sute de anchete sustenabile, mii de articole decente, pică pe o supărare a Guvernului OrBan împotriva criticilor.
Mai mult, ofticoşii oficiali mi-au băgat cu forţa articolul în nume, ceea ce este descalificant oficial pentru mine, dar practic îi descalifică pe cei ce vor să-mi îndese în tastatură ceva ce nu am scris niciodată, precum o judecată definitivă şi irevocabilă pe viitor, ceea ce se pare este de bun augur pentru cei pe care îi critic.
Eu nu spun că acuzatorul nu poate a avea dreptate. Dreptatea lui, istoria va dovedi. Eu spun altceva. Pentru nimic nu-ţi se poate lua dreptul la opinie. Or asta reprezintă întorcerea la cenzura anilor 1950.
Personal am militat toată viaţa la dreptul altuia de a mă contrazice.
Eu am voie să contrazic pe cineva?
Sau este o ordonanţă militară semnată de civili prin care se spune simplu: NU!?

Iulian Rinder

NOTA
În foto Sf. COSMA și DAMIAN -Sfinții doctori fara de arginti. Cei doi sfinți au primit de la Dumnezeu, pe lângă cunoștințe de medicină, darul de a vindeca orice suferință sufletească și trupească. Fata de cum arata sistemul nostru de sanatate si modul in care se implica cei care ne conduc în lupta cu virusul, se pare ca mulți doctori români au primit har de la Dumnezeu, la fel ca sfinții pomeniți.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.