„Orasul meu: energie si mobilitate pentru sustenabilitate”

„Orasul meu: energie si mobilitate pentru sustenabilitate”

0 573

Este modulul care i-a adus la Brasov pe membrii Asociatiei Orase Energie Romania, pentru a afla ultimele noutati din domeniul planului de mobilitate urbana durabila. Participantii au analiza directiva europeana a eficientei energetice si importanta educatiei in acest domeniu.

Este modulul care i-a adus la Brasov pe membrii Asociatiei Orase Energie Romania, pentru a afla ultimele noutati din domeniul planului de mobilitate urbana durabila. Participantii au analiza directiva europeana a eficientei energetice si importanta educatiei in acest domeniu. Prin proiectul „Oscar, Sarpele Hoinar”, 8.000 de elevi au folosit mijloace de transport sustenabile.

Conferinta Anuala ”Orase Energie Romania” reuneste pentru trei zile la Brasov reprezentanti ai municipiilor din tara, care doresc sa implementeze planuri de mobilitate urbana. Abordarea moderna presupune integrarea echilibrata a Energiei, Protectiei Mediului, Amenajarii Teritoriului, Accesabilitatii, Securitatii in Trafic, alaturi de dimensiunile economice, sociale si culturale.

Reprezentantii ANRE au discutat despre eficienta energetica in cladirile publice sau cladiri si i-au informat pe participanti despre cele doua reglementari actualizate: pentru comunele cu peste 5.000 de locuitori, obligatia de a avea un plan de eficienta energetica iar pentru localitatile cu peste 20.000 de locuitori, pe langa cele existente, se mai adauga obligatia de a avea un manager energetic

Transpunerea directivei europene a eficientei energetice a fost una din temele de baza ale conferintei; s-a vorbit despre bunele practici si masurile vizate pe plan national.energie verde1

Unul din proiectele de mobilitate urbana a fost desfasurat inca de anul trecut in 13 municipii din tara. „Oscar, sarpele hoinar” a economisit 57.000 de km parcursi cu masina, a redus emisiile de CO 2 cu 9.800 de kg si a implicat 8000 de elevi, care au continuat sa foloseasca mijloace de transport sustenabile si dupa incheierea campaniei.

Mobilitatea urbana durabila vizeaza facilitarea accesului tuturor la locurile de munca si la servicii, imbunatatirea sigurantei si securitatii, reducerea poluarii si a consumului de energie si cresterea eficacitatii costurilor pentru transportul de persoane si marfuri.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.