OraÅŸul Viitorului – peste 11.500 de români se numara printre decoperitori

OraÅŸul Viitorului – peste 11.500 de români se numara printre decoperitori

0 945
 
BucureÅŸti, 17 decembrie 2012: Peste 11.500 de români au creat, în perioada septembrie – decembrie 2012, oraÅŸe ecologice în FUTURE CITY, jocul educaÈ›ional online adresat tinerilor ÅŸi care îmbină principiile sustenabile cu inovaÅ£iile din domeniul ÅŸtiinÅ£ific.
Lansat de compania BASF în cadrul platformei sale educaÈ›ionale Chemgeneration.com, FUTURE CITY este un joc online care se desfășoară pe Facebook. FUTURE CITY este disponibil la adresa: http://www.chemgeneration.com/ro/futurecity.html.  
 
„Suntem foarte încântaÅ£i că tinerii români au primit atât de bine invitaÅ£ia companiei BASF de a construi online oraÅŸul viitorului. Numărul mare de participanÈ›i ne dovedeÈ™te că au fost extrem de receptivi la proiectul nostru ÅŸi interesaÅ£i de ÅŸtiinţă, în general”, a declarat LuminiÅ£a Teodorescu, Managing Director BASF România.
”Este important să găsim un limbaj comun cu tinerii, iar FUTURE CITY s-a dovedit a fi o cale foarte bună. Construind oraÅŸe virtuale, tinerii au cunoscut cele mai avansate tehnologii ÅŸi cele mai noi descoperiri ÅŸtiinÅ£ifice. FUTURE CITY s-a desfăşurat în 10 ţări din Europa Centrală ÅŸi de Est, iar România a înregistrat până în acest moment cel mai mare număr de jucători, peste 11.500”, a completat LuminiÅ£a Teodorescu.
 
Jocul FUTURE CITY a fost lansat în 10 ţări din Europa, precum Polonia, Ungaria, CroaÅ£ia, Slovacia ÅŸi Bulgaria, ÅŸi a adunat peste 43.000 de jucători în total. România ocupă primul loc din punct de vedere al numărului de jucători, reprezentând aproximativ 25% din totalul europenilor ce au creat oraÅŸe ecologice în FUTURE CITY.
 
În România, numărul femeilor (6.000) l-a depăşit pe cel al bărbaÅ£ilor (5.550) care au jucat FUTURE CITY, iar dintre cei 11.500 de jucători, peste 50% au fost tineri cu vârste între 14 ÅŸi 18 ani.
Ambasadoarea campaniei FUTURE CITY din România a fost cântăreaÅ£a Giulia. De asemenea, proiectul a fost susÈ›inut ÅŸi de bloggerii Cristian China (Chinezu), Marius Matache, Cristi Dorombach (Piticu’), Andrei Cismaru, Dan Dragomir, Sabina Cornovac, LaurenÅ£iu Buică, Titus Căpîlnean, DragoÅŸ Åžchiopu, Mihalcea Nicolae ÅŸi Andreea Burlacu, pasionaÅ£i de inovaÅ£ii ÅŸi chimie.
 
În cadrul FUTURE CITY, jucătorii trebuie să construiască un oraÈ™ în spaÈ›iul virtual, folosindu-È™i imaginaÈ›ia. Pe parcursul jocului, tinerii se familiarizează cu întregul proces de urbanizare. OraÈ™ul se transformă într-o metropolă plină de viață în faÈ›a ochilor lor, iar ei trebuie să rezolve diverse sarcini, cum ar fi gestionarea rezervei de energie verde, tratarea apei, a deÈ™eurilor sau transportul ecologic, în acelaÈ™i timp cu folosirea celor mai recente inovaÈ›ii È™tiinÈ›ifice. Tinerii vor observa că deciziile lor afectează mediul înconjurător, astfel încât pe parcursul jocului pot dobândi o gândire responsabilă.
 
Obiectivul FUTURE CITY este să popularizeze în rândul tinerilor descoperirile È™tiinÈ›ifice într-o manieră cât mai plăcută, iar tinerii au posibilitatea să descopere inovaÈ›ii cu un rol esenÈ›ial în conservarea mediului înconjurător È™i realizarea unei dezvoltări durabile în viitor.
BASF a lansat platforma educaÈ›ională Chemgeneration.com în 2011 È™i are în plan dezvoltarea mai multor proiecte dedicate educării tinerilor în domeniul È™tiinÈ›ific. Anul acesta, platforma s-a bucurat de un real succes, înregistrând peste 117.000 vizitatori unici.
Chemgeneration.com prezintă într-un mod interactiv istoria chimiei, cele mai mari realizări din domeniu ÅŸi impactul lor asupra societăţii.
Partenerul campaniei FUTURE CITY este ED – http://ed-web.com/, platforma educaÈ›ională È™i de carieră dedicată tinerilor ce oferă informaÈ›ii necesare pentru dezvoltarea lor profesională È™i personală.
 
Chemgeneration Blog – cele mai inedite inovaÈ›ii într-un singur loc!
Toate inovaÈ›iile prezente pe parcursul jocului FUTURE CITY sunt descoperiri È™tiinÈ›ifice esenÈ›iale pentru construirea unui viitor sustenabil. Pentru a informa tinerii despre aceste descoperiri È™i a le furniza date È™tiinÈ›ifice pe înÈ›elesul lor, a fost creat un blog pe site-ul Chemgeneration.com. Articolele interesante È™i bogat ilustrate ajută cititorii să  pătrundă în captivanta lume a È™tiinÈ›ei.
Pe http://www.chemgeneration.com/ro/blog/  tinerii pot afla, de exemplu, cum hainele se curăță singure, cum un plafon solar de maÈ™ină poate produce energie sau în ce domenii inteligenÈ›a artificială a fost deja folosită.
 
Despre CHEMGENERATION.COM
Platforma Chemgeneration.com a fost fondată în 2011 ÅŸi oferă informaÅ£ii interesante din istoria chimiei, rezultate ÅŸi impactul acesteia asupra dezvoltării civilizaÅ£iei, într-un mod atractiv ÅŸi amuzant. Principalele obiective ale site-ului sunt să trezească interesul pentru ÅŸtiinţă ÅŸi să prezinte rolul chimiei în lume, inclusiv importanÅ£a acesteia pentru viitorul umanităţii ÅŸi al dezvoltării sustenabile.
 
Despre BASF
BASF este lider mondial în domeniul chimic: The Chemical Company. Portofoliul său cuprinde o gamă largă de produse, de la substanÅ£e chimice de bază, produse pentru industria materialelor plastice, produse performante ÅŸi produse pentru protecÅ£ia plantelor, până la petrol ÅŸi gaze. Combinăm succesul economic, responsabilitatea socială si protecÅ£ia mediului.
Cu ajutorul ÅŸtiinÅ£ei ÅŸi al inovaÅ£iei, ne ajutăm clienÅ£ii din aproape toate industriile să facă faţă cerinÅ£elor curente ÅŸi viitoare ale societăţii. Produsele ÅŸi sistemele noastre de soluÅ£ii contribuie la conservarea resurselor, asigurarea unei nutriÅ£ii sănătoase ÅŸi îmbunătăţirea calităţii vieÅ£ii.
Am rezumat această contribuÅ£ie în obiectivul nostru global: Creăm chimie pentru un viitor sustenabil. În 2011 BASF a realizat vânzări de peste 73.5 miliarde de euro ÅŸi avea mai mult de 111.000 de angajaÅ£i la sfârÅŸitul anului.
Acţiunile BASF sunt listate la bursele de mărfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (AN). Informaţii suplimentare sunt disponibile pe internet la adresa www.basf.com.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.