Ora Pământului, un dar pentru planeta

Ora Pământului, un dar pentru planeta

0 477
Majoritatea omenirii îi dăruieşte planetei o oră de răgaz
Zeci de oraşe din ţară şi alte câteva mii din întreaga lume participă în această seară la Ora Pământului, când vor stinge lumina timp de o oră pentru a-i da planetei un răgaz.
Zeci de oraşe din ţară şi alte câteva mii din întreaga lume participă în această seară la Ora Pământului, cea mai mare manifestare voluntară de mediu pentru reducerea consumului de energie şi implicit a poluării.
foto: captură youtube.com/earth hour.
constanta-comanici
Instituţii importante, dar şi oamenii de rând, vor stinge lumina timp de o oră, pentru a-i da planetei un răgaz.
În intervalul 20.30 şi 21.30 oamenii sunt invitaţi să stingă luminile şi să renunţe la consumul de energie, pentru a susţine campania Ora pământului.
Sub sloganul „Dăruieşte naturii din energia ta”, Organizaţia Naţiunilor Unite şi World Wide Fund for Nature vor să sensibilizeze publicul în legătură cu protejarea planetei.
„Suntem prima generaţie care simte impactul schimbărilor climatice şi ultima care mai poate face ceva în acest sens”, a spus preşedintele Barack Obama, implicat în campanie.
Iluminatul va fi oprit în locuri reprezentative din zeci de oraşe, dar şi în institutii şi companii.
În plus, au fost planificate numeroase evenimente pentru petrecerea acestei ore – concerte, spectacole la lumina lumânărilor, alergări nocturne, plimbări cu bicicleta sau prin parcuri.
La Bucureşti, guvernul şi Parlamentul, muzee sau Opera vor renunţa pentru o oră la curentul electric.
Vor fi stinse şi luminile Castelului Peleş din Sinaia, sau cele din sediile primăriilor din peste 30 de oraşe.
Mişcarea s-a născut la Sidney în 2007, când 2,2 milioane de persoane au cufundat oraşul în beznă timp de o oră pentru a atrage atenţia asupra consumului excesiv de electricitate şi a poluării.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.