Ora de vara

Ora de vara

0 185

In noaptea de sambata spre duminica ne vom pomeni, din nou si pentru anul acesta, in ora de vara, nu numai a Romaniei, ci si in cea a Uniunii Europene, de care se mai agata cateva tarisoare rezultate din caderea Cortinei de Fier.
Astfel, in 28 martie spre 29 martie, ora trei va deveni ora patru, ca o cerinta spre economisirea energiei electrice, in primul rand, prin folosirea la maximum a luminii naturale.
Ora Romaniei va fi devansata cu trei ore fata de ora universala, o ora stabilita – regret, este o parere personal-logica – arbitrar si in functie de cine a impartit globul pamantesc la acel timp, ora numita si GMT, dupa o mica localitate din apropiere de Londra. Asta in viziune pamanteana a timpului universal, care este cu totul altul in maretul spatiul fara limite si fara piedici limitatoare, si care nu poate fi impus de noi, furnicutele pamantene.
Aceasta ora de vara este corelata cu orarul practicat in statele Uniunii Europene, care isi schimba ora in ultima duminica a lunii martie, revenind in ultima duminica a lunii octombrie.
Activitatile se vor adapta din mers, dupa experienta anilor trecuti, acestei schimbari de ora.
Un mic sfat: nu va lasati deranjat somnul sau alte activitati nocturne pentru a baga noua ora pe ceas fix cand s-a stabilit oficial. O puteti face inca de cu seara sau a doua zi, nu o sa supere Universul pe voi, chiar daca multi ne credem buricul lui, chiar daca suntem doar un ac in carul lui de fan.
Odata cu schimbarea orei asistam si la o imbunatatire a vremii, totul in jur va arata, cu adevarat, a inceput de primavara. Temperaturile vor inregistra un salt, datorita cerului liosit de nori, oprindu-se in jurul lui 15 grade Celsius

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.