Opulenta: Basescu si-a comandat nava de fildes

Opulenta: Basescu si-a comandat nava de fildes

0 71

De cand cu scandalul majorarii pensiilor, masura ticluita de PSD, asumata de Guvern si promulgata de nevoie de presedintele Basescu, pronuntarea in public de sume cu multe zerouri a devenit extrem de periculoasa. Nimeni n-o sa mai aiba curajul sa vehiculeze oral milioane de euro pentru nici un fel de investitie. Oricat de importanta, necesara si strategica ar fi ea.


Sub laitmotivul „Pentru pensionari nu erau bani, pentru asta se gasesc, da?!”, orice alocari de fonduri pe care cineva va dori sa le propuna de acum incolo risca sa fie tratate cu indignare maxima. Si sa fie convertite automat in sume care ar fi putut merge la fondul pentru pensionari in loc sa fie cheltuite pentru tot felul de prostii.


Dintre toti beneficiarii unor asemenea destinari de sume, presedintele pare cel mai putin indreptatit sa se bucure de ele. Sefului statului o sa-i fie imposibil sa mai apara drept beneficiar al vreunei investitii oarecare de stat fara a da socoteala sexagenarilor napastuiti. Carora s-a codit prea mult sa le promulge marirea pensiilor ca sa nu fie taxat acum imediat.


Asa i s-antamplat aseara la talkshow-ul de pe Antena 1, unde Gadea & Cristoiu se screm seara de seara sa-l surprinda in ofsaid ?pe presedinte. Sub genericul „Nu sunt bani de pensii, presedintele isi cumpara avioane de 300 de milioane de euro” carcotasii din solda lui Voiculescu s-au aliat din zbor cauzei sexagenarilor din Romania si au dat de pamant cu decizia CSAT de a dota ROMAVIA cu o noua nava destinata sefului statului. Vezi, de-aia nu le promulga el majorarea pensionarilor, pentru ca n-ar mai fi avut bani sa-si cumpere lui avion!


CSAT-ul o fi stiind el mai bine de ce este nevoie de o Air Force One, cu blindajele de rigoare, cu sisteme ultraperfectionate de pilotare, cu autonomie de zbor de 24 de ore. Ma rog, cu toate utilitatile tehnice necesare pentru ca seful statului sa poata conduce Romania din aer, in caz de necesitate.


Decizia de improspatare a flotilei prezidentiale are, insa, un parcurs atat de logic incat trebuie sa fii angajatul lui Voiculescu pentru a te preface ca nu-l vezi. Va sa zica, Basescu survola de ceva vreme legea de marire a pensiilor, in cautarea unui loc potrivit sa-si lanseze refuzul de a o semna. Stia ca autonomia sa de zbor e destul de redusa. N-o putea intinde prea mult cu promulgarea. Daca ar fi fost mai transant cu refuzul si ar fi returnat legea in Parlament, risca sa-i vina indarat, plus, la rigoare, o noua suspendare din partea alesilor. Asa ca a semnat-o cu jumatate de mana si cu gura intreaga si plina de ocari la adresa Guvernului, dupa care s-a dus sa se suspende singur. La cateva mii de metri deasupra solului, in interiorul capitonat al Air Force One, nava in dublu exemplar ce va intra in curand in flotila prezidentiala.


Iata ca suspendarea presedintelui poate avea costuri mari si fara organizarea unui referendum de readucere a sa la Cotroceni. In plus, in calitate de conducator al tuturor romanilor, Traian Basescu nu are doar grija pensionarilor pe cap. Domnia sa trebuie sa plece urechea si la doleantele altor categorii profesionale de pe cuprinsul patriei. La intelectuali, bunaoara. Mai ales cei care pritocesc in vremea asta noua Constitutie a Romaniei. Dupa ce au fost adusi deunazi la consultarile de la Neptun cu un avion comandat de Presedintie, or fi avut oamenii ceva greturi la dotarile vetuste ale harbului care i-a plimbat peste nori de 10 milioane de euro.


La urmatoarea intrevedere cu seful statului, intelighentzia angajata va dori sa vina cu Air Force One. Care, in calitate de fortareata plutitoare, cum o descrie fisa tehnica, e ceva mai mult decat turnul de fildes in care este trendy sa se izoleze intelectualii.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.