Optiunea regelui Cioaba

Optiunea regelui Cioaba

0 157

Nu stiu in ce masura trebuie bagat in seama acest „rege” Cioaba cand afirma ca tiganii il sprijina pe Traian Basescu pentru ca nu au avut si alte oferte. Este drept, tigan la tigan trage, luat peiorativ sau nu, si se mai stie ca tiganul merge pe mana celui care ii ofera si cel mai mic rahat, dar ii da ceva. Asa ca nici „regele” acesta de balci nu trebuie sa fie sigur de poporul sau. Altii pot oferi, la momentul potrivit, doi rahatei.
Regele Cioaba a declarat vineri, la Tg. Mures, unde a participat la un seminar despre minoritatile naþionale, ca isi mentine sustinerea pentru Traian Basescu la alegerile prezidentiale.
„Din partea noastra, Traian Basescu are tot sprijinul pentru ca asa a fost, a fost alaturi de noi, de Centrul Crestin al Romilor pe care il reprezint. Ii cerem in schimb sa ne ajute mai mult, sa puna in aplicare strategia Guvernului, sa ceara asta Guvernului, Parlamentului, dansul are un cuvant de spus pentru ca este conducatorul tarii si trebuie sa aiba grija de toti oamenii”, a declarat Cioaba.
Cioaba a adaugat ca, de altfel, seful statului este unica optiune, deoarece este singurul politician care a facut o oferta etniei rome.
„Pana acum noi nu am avut alte optiuni, nimeni nu a venit spre noi, noi am mers spre cei care ne iubesc, ca dragoste cu sila nu se poate. Sunt multi carora le este rusine cu romii, nu vor sa se alieze cu ei [oare merita dupa cate au facut si ce noroi au aruncat pe Romania pe acolo prin strainataturile in care s-au dus sa fure, sa cerseasca, sa violeze si sa faca inca o mie de belele?, n.a.], iata ca, domnul presedinte …. Am discutat cu dansul, avem promisiuni, se pun in aplicatie. Eu i-am cerut personal sprijin sa putem promova crestinismul in randul romilor, adica biserica sa fie centrul comunitatii. Am cerut sa avem un departament pentru romi la Ministerul Cultelor”, a afirmat Cioaba.
Hai sictir, mai Cioaba, ce, nu puteti merge frumos si crestineste la bisericile romanilor, asa cum merg destui din coetnicii tai care au inceput sa se civilizeze si care sunt primiti in lacasul sfant ca oricare alt credincios?
Si Coaba a mai explicat si de ce maghiarii, in comparatie cu tiganii, care sunt mai numerosi, sunt o minoritate mai puternica.
„Minoritatea maghiara, chiar si in timpul comunismului, a putut sa se organizeze. Aveau ziare, emisiuni in limba maghiara, profesori, oameni care erau bine integrati in structurile de conducere ale partidului. Pentru noi totul incepe din 1990 si cred ca am facut pasi importanti. Daca in 1990 aveau o reprezentare foarte putinã, tatal meu Ioan Cioaba si Gheorghe Nicolae erau primii lideri ai romilor, iata acum sunt 250 de organizatii si un reprezentant in Parlament, o agentie nationala pentru romi. Maghiarii au sprijin si in tara si afara, noi nu avem niciun sprijin, ne descurcam pe propriile picioare”, a explicat reprezentantul tiganilor, mintind de doua ori la fiecare cuvant.
„Suntem foarte cautaþi din patru in patru ani, toti ne iubesc, sunt alaturi de noi si ne promit orice, dar asta dureaza pana cand trec alegerile dupa care ramanem aceeasi necunoscuti. Minoritatea roma este dezbinata de oamenii politici pentru a fi o masa mare de manevrat foarte usor in orice parte vor ei. Romii nu au reusit sa se impuna, sa avem un grup parlamentar”, a continuat Cioaba.
Acesta a identificat si solutia. „Ne trebuie un lider adevarat, care sa fie iubit si agreat de toti, un lider care sa stie sa conduca acest popor pentru ca altfel ne invartim inca 40 de ani si nu vom gasi drumul”, a conchis Cioaba intr-o declaratie data presei in afara seminarului.
Nu mai comentez comportamentul majoritatii tiganilor, cu mafiile lor, si care dispretuiesc pe toti ceilalti, nevrand sa se incadreze in societate. Doar ii mai spun inca odata lui Cioaba „hai sictir” si adaug:sunt sigur ca, dupa aceasta declaratie, contul personal i s-a mai umflat un pic.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.