Optimismul Elenei Udrea

Optimismul Elenei Udrea

0 94

Stimabila blonda de la etajul trei – nu acolo isi are biroul in Palatul Victoria? – Elena Udrea, a tinut mortis sa ne explice de ce este ea optimista in legatura cu turismul romanesc. Asta probabil si ca atentionare justificativa a cheltuielilor viitoare.
Si madama Udrea graieste, intr-un fel de versuri albe.
Ea e optimista, in primul rand, pentru ca anul acesta se va vedea soarele dupa furtuna in economia mondiala, iar Romania va reveni de asemenea la crestere economica.
“Ca o paranteza, pot spune ca vom reveni la crestere economica, cu o economie solida, si datorita acestui guvern care probabil a fost cel mai atacat guvern din ultimii 10 ani. In fine…”

”Anul trecut, turismul a fost afectat de criza si, in general, de un sentiment de incertitudine legat de problemele economice. Am discutat si cu responsabilii de turism din alte tari. Toata lumea statea cu ochii pe prognozele economice pentru 2010. Anul asta, si vad asta din toate discutiile, toata lumea priveste optimist, de genul “I’m back”. Sunt un om realist, dar am invatat ca gandirea pozitiva reprezintã 50% din reusita”
De unde ma-sa scoate bazaconiile astea, ma intreb eu, cel cu cerul gurii negru?.

”In al doilea rand, investitiile in turism vor continua. La capitolul buget pentru turism, se putea si mai bine, dar vom continua sa investim cu prioritate acolo unde exista potential si este nevoie de reamenajari.”
Adica acolo unde o poarta interesele, zic tot eu.
“Am in minte un plan special pentru reabilitarea unor statiuni de traditie, care sa refaca parfumul istoric. Exista de asemenea, de anul trecut, o strategie pentru refacerea turismului balnear despre care vom vorbi pe larg la momentul potrivit. Ca o paranteza, am avut de curand surpriza ca intr-o discutie in colegiu, sa vad ca Baile Herculane, Caciulata, Calimanesti, sunt recunoscute nu numai de cei mai in varsta, ci si de cei mai tineri.”
Probabil asa a aflat si madama ministresa de existenta acestora, cum a aflat de existenta Primei Scoli Romanesti din Scheii Brasovului abia cand a fost dusa acolo si I s-a spus ce este cu bojdeuca aceea, caci in primul moment se uita ca la felul trei servit inainte de ciorba.

”In al treilea rand, in acest an revine in Romania cel mai mare tour-operator din lume, TUI. Asta inseamna mai multi turisti si o promovare mai buna pentru Romania. Amintesc ca ministerul Turismului a finantat anul trecut catalogul de prezentare TUI cu 100.000 de euro, principalele produse fiind litoralul si circuitele. Catalogul a fost deja lansat pe piata”

Personal, de cate ori o aud pe Udroaica pomenind de TUI, cam ca un merit al stradaniilor personale, ma apuca dorul de injurat. TUI a avut contracte cu turismul romanesc – Litoral si circuite – inca din anii ’70, renuntand cand s-a imputit treaba in tara, in ultimii ani ceausisti. Asta ca sa stie lumea. Iar faptul ca vor sa revina este doar pentru ca le convine lor.
Si tot personal, as sfatui-o pe doamna ministru sa-si ia mai bine Cocoselul sis a se duca sa se joace cu el, lasand turismul pe maini mai pricepute.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.