Optimism in privinta Constitutiei Europene

Optimism in privinta Constitutiei Europene

0 76

Conform unui comunicat transmis de Biroul de presa la Guvernului, exista optimism in privinta atingerii unui acord pana la finalul reuniunii Consiliului European, desi Polonia a avut o pozitie destul de rigida in discutiile care s-au desfasurat aseara, a declarat astazi la Bruxelles primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.
„Este foarte greu de spus ce sanse sunt pentru atingerea unui acord, pentru ca polonezii mi s-au parut foarte rigizi”, a spus seful Executivului roman.??
Tarile cu pondere foarte mare, parintii fondatori ai Uniunii Europene, fac parte din grupul statelor care sustin ferm iesirea din impasul actual prin propunerea de compromis inaintata de Presedintia germana a UE, a precizat premierul Tariceanu.
„Chiar daca a respins Tratatul Constitutional prin referendum, Franta, cu noua presedintie a lui Sarkozy, redevine unul din motoarele UE. Tarile mari, parintii fondatori, fiind aliniate pe formula de compromis germana, deja reprezinta o pondere foarte mare. Eu sunt optimist ca se va ajunge la un rezultat si vreau ca Romania sa aiba o contributie importanta”, a declarat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.
In discutiile care au avut loc la dineul oficial al sefilor de stat si de guvern, statele membre au incercat sa inlature temerile Poloniei cu privire la sistemul de vot din Consiliu. „S-a subliniat ca niciodata, la nivelul UE, deciziile importante nu au fost introduse prin vointa unora impotriva unei minoritati, pentru ca spiritul european este unul de solidaritate, de conlucrare. Prin urmare, s-a incercat ca Poloniei sa i se inlature temerile pe care le manifesta, pentru a scoate situatia din impas”, a declarat seful Executivului roman.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.