Oprescu se avanta si el pe faleza

Oprescu se avanta si el pe faleza

0 91

Scapand bisturiul pe sub masa de operatii politice – oare a inceput sa-I tremure mana? – Sorin Oprescu declara ca este in faza de a crea o miscare sociala si ca va candida probabil in 2012 din nou la Primaria Capitalei.
Primarul general sustine ca nu se va intoarce in PSD si ca nu va adera nici la partidul lui Octav Cozmanca, cel aprig la chip ca Stefan cel Mare in fata portilor de cetate inchise in nas..
In schimb Oprescu vrea sa aiba in spate o miscare care sa-l sustina, ca este cam greu singurel la nesfarsit. E doar in stadiul de sambure, adauga Oprescu, fara sa tina insa cont ca multi asemenea samburi, aruncati de samanta, au fost mancati de ciori. Primarul general spune ca daca isi va indeplini promisiunile fata de bucuresteni, va candida pentru un nou mandat.
„Sunt in faza de discutii pentru a crea o miscare sociala bazandu-ma pe ideea de a avea oameni cu care sa impartasesc aceeasi convingere, o miscare contra implicarii atat de puternice a politicului in viata romanilor. Ideea e ca politica si comanda politica trebuie scoasa din administratie, scoli, armata. Cu oameni cu mai mult sau mai putin cu o cultura normala, cu oameni cu experienta, cu tineri, oameni cunoscuti in cercurile lor de prieteni. Ideea e la inceput, este schitata, ma mai gandesc. Sunt in faza de sambure. Nici nu ii dau tarcoale, sa-l sparg. O miscare sociala care sa aiba ideologie. Nu o transform in partid”, a declarat Sorin Oprescu aseara intr-o emisiune TV.

Oprescu a exclus o reintoarcere in PSD:
„Exclud orice revenire in PSD. Daca cumva e impacientat acolo, poate sa stea linistit. Am simpatie pentru stanga, am facut parte dintr-un partid 15 ani, am simpatii si respect multi barbati din PSD. Nu am respect fata de aia care s-au ascuns dupa lider facut peste noapte, adus peste noapte, care a pretins ca face reforma in PSD.”
Bun, insa chestia asta cu exclusul revenirii in PSD imi aminteste si de alte actiuni excluse din activitatea opresciana, care mai apoi nu au mai fost excluse, ci imbratisate ca o iubita aprig de dorita.

Nici in partidul pe care îl pune pe roate fostul pesedist Octav Cozmanca nu vrea sa intre.
„Domnul Cozmanca nu are nicio legatura, impartaseste lucruri in care eu nu cred. Nu cred ca foarte mare succes ar avea alta formatiune de stanga, daca PSD se va reforma.”
De, nu prea poti uita prima femeie!

Curtat insa, Oprescu spune ca a fost de toate partidele.
„De prieteni ai mei din toate partidele. I-am refuzat politicos. Probabil ca au incredere ca toata viata mea am spus lucrurilor pe nume si de a nu lasa sa derapeze in toate sensurile”, a declarat primarul general, mai tragand un rand de vopsea pe propriul gard pentru ca, se pare, i-au cam pierit laudatorii.
Peste doi ani, Oprescu este decis sa candideze din nou la Primarie.
„Daca reusesc sa aduc la indeplinire tot ce le-am promis bucurestenilor, in mod sigur ca da.”

Domnule doctor, oare nu cumva se termina scara inainte de a ajunge unde ti s-au atintit privirile?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.