Opoziția nu a putut evita, s-a decis înființarea unei comisii parlamentare de...

Opoziția nu a putut evita, s-a decis înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind alegerile europarlamentare din 26 mai!

0 289

Parlamentul a decis, miercuri, constituirea Comisiei speciale de anchetă privind investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai.
Decizia a fost luată cu 259 voturi pentru înfiinţarea comisiei, 30 împotrivă şi 19 abţineri, transmite Agerpres.
Comisia va fi formată din 23 de membri şi va putea face audierea oricărei persoane care poate avea cunoştinţă despre o faptă sau împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului.
Preşedintele acestei comisiei va fi Lia Olguţa Vasilescu.
Senatorul PSD Viorel Salan şi deputatul PNL Cristina Trăilă vor fi vicepreşedinţi. Alţii membrii din partea social-democraţilor vor mai fi şi deputaţii Florin Iordache, Cătălin Rădulescu şi Eugen Nicolicea.
Senatorul ALDE Daniel Zamfir a fost desemnat secretar.
Raportul Comisiei de anchetă va fi depus în termen de 90 de zile de la constituire.

Rezultatul alegerilor din 26 mai nu s-a decis prin vot
Cotidianul infobrasov.net a publicat mai multe materiale care confirma frauda. Vă reamintim, doi români au făcut verificări la scară națională, utilizand banca de date oficiala de pe site-ul BEC. Politologul Ionuț Apahideanu și matematicianul Dan Șelaru au analizat 12.000 din cele 19.000 de secții de votare. Rezultatele investigației au fost publicate în timp real, pe Facebook.
Conform analizelor în 2000 dintre secțiile verificate, „cheile nu se închid”adică prezența totală la vot nu este egală cu suma buletinelor din urnă. Diferențele încep de la câteva voturi și ajung la cifre de ordinul zecilor sau sutelor pentru fiecare secție.
În majoritatea cazurilor, numărul de votanți de pe listele suplimentare nu se regăsește deloc în urne – potrivit proceselor verbale pare că oamenii au venit la secție, și-au ridicat buletinele dar apoi au plecat cu ele acasă fără să le mai introducă în urne.
Va invitam să parcurgeti una din analize, ale matematicianului Dan Șelaru:

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.