Opozitia loveste punctual Puterea

Opozitia loveste punctual Puterea

0 101

Adunand si adunand, seful liberalilor, Crin Antonescu, a tras linie, a adunat si a inceput sa dea cu barda in actuala coalitie de la guvernare. Voi incerca sa va prezint loviturile sale cat mai exact posibil, caci merita.
Crin Antonescu afirma: „Marea ticalosie a acestei puteri este ca nu are curajul sa iasa din cascada de minciuni in care a intrat in campania electorala”, afirma Crin Antonescu.
„Doamna Elena Udrea invata sa incalece cai la mare si doamna Monica Ridzi joaca fotbal. Domnul Marian Vanghelie teoretizeaza principiul micului, al berii si al manelei. Asta este ceea ce pot actualii guvernanti sa ofere unei tari aflate in deriva si unui aparat de stat si unor institutii aflate in pragul falimentului”, a atras atenþia liberalul.
In opinia lui, cel mai grav lucru care se apropie este greva din sistemul educatiei, un lucru dureros si pentru profesori, si pentru copii, si pentru parintii acestora.
„Fara indoiala ca sindicatele au dreptate atunci cand recurg la aceasta masura, la acest mijloc de lupta sindicala, pentru ca sunt la limita rabdarii si asta pentru ca au fost mintite, pentru ca au fost batjocorite. Singurii care nu au dreptate sunt cei care au generat aceasta situatie, cei care guverneaza. Vinovatul principal in aceasta situatie este chiar presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu”, a acuzat Crin Antonescu.
Presedintele PNL a continuat atacul la adresa Coalitiei, facand referire, in special, la Traian Basescu si la Mircea Geoana.
„Luni in sir, Traian Basescu s-a comportat ca un adevarat sef al Guvernului. A organizat Guvernul, a nasit Guvernul, a legitimat Guvernul si a asumat politica sa. A chemat la Cotroceni ministri, le-a dat ordine, a vorbit despre reforme pe care domnia sa le face acolo fara sa aiba dreptul constitutional, s-a implicat mereu atunci cand i-a convenit, cand a fost vorba sa se obtina cateva voturi si ceva imagine. Acum, cand trebuie dat un raspuns practic unei situatii grele, domnia sa considera ca misiunea sa s-a incheiat. Misiunea sa probabil s-a incheiat, asa cum s-a incheiat si misiunea actualei puteri. Ne-am lamurit ce pot sa faca si, mai ales, ce nu pot sa faca actualii guvernanti. E chiar prea mult. Dupa 20 de ani, statul roman e in pragul falimentului, iar marea ticalosie a acestei puteri, in frunte cu Traian Basescu si Mircea Geoana, este ca nu au curajul sa spuna adevarul celor pe care-i guverneaza si nici sa iasa din cascada de minciuni in care au intrat in campania electorala”, a acuzat liberalul.
Crin Antonescu a cerut acutalei puteri ca, intai de toate, „presedintele si Guvernul sa le spuna deschis romanilor cat de grava este situatia bugetului Romaniei in acest moment, sa spuna foarte clar ce se va intampla in lunile care urmeaza, in ce masura vom avea de-a face cu disponibilizarile de personal, in ce domenii, cate locuri de munca se mai sustin, cate fonduri mai are, astazi, bugertul de stat”.
De asemenea, liberalul considera ca este foarte important ca Guvernul sa spuna in ce conditii a fost contractat imprumutul de la FMI si cat va avea omul de rand de platit.
Al doilea lucru pe care Antonescu il cere actualei puteri este asumarea rolului constitutional de mediator intre Guvern si sindicate si sa contribuie la gasirea unor solutii urgente si eficace.
In final, liberalul le-a cerut lui Traian Basescu, Emil Boc si Mircea Geoana sa renunte la pretentia ca au alcatuit o mare Coalitie de profesionisti capabila, politic si profesional, sa faca Romania sa parcurga cu bine acesta criza economica.
Sunt cuvinte cu adresa – tinta la realitati de necontestat, mai palpabile ca niciodata. Disperarea politicienilor de la guvernare, precum si neputinta lor de a o scoate la capat, macar sa opreasca declinul, este evidenta si fiecare cauta sa paraseasca nava care se scufunda, fara sa para sobolani, nava torpilata de loviturile realitatii.
Alte cuvinte drept comentarii nu mai exista, intr-un cadru cat de cat civilizat. Ar urma doar injuraturi de joasa speta, pe care vi le puteti imagina si dumneavoastra.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.